Масирани проверки за незаконни сметища стартира Регионалната инспекция по околната

...
Масирани проверки за незаконни сметища стартира Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

Започват проверки за незаконни сметища във Варненско и Добричко

Масирани инспекции за противозаконни сметища започва Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Варна. Те стартират на 6 март, като задачата е определяне спазването на уговорките на кметовете на общините във Варненска и Добричка области за недопускане на нерегламентирани замърсявания с боклуци и за реализиране на трайно и стабилно осъществяване на отговорностите на локалните управляващи по отношение на попречване изхвърлянето на боклуци на неразрешени за това  места, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда за Varna24.bg .

На 10 февруари в постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна се организира работна среща, инициирана от шефа на екоинспекцията, на която бяха поканени всички кметове на общини от Варненско и Добричко. Присъстваха представители на общинските администрации от двете области. Обсъдиха се условията и ограниченията, които общините би трябвало да извършват.

Съгласно екологичното законодателство по ръководство на отпадъците, отговорностите на кметовете на общини, включват, идентифициране на замърсяванията, превантивни дейности за недопускане на нерегламентирани замърсявания с боклуци, както и предприемане на незабавни ограничения за разчистване на към този момент нечисти терени отвън избраните места за изхвърляне на боклуци. На представителите на общините е указано, че от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна ще се правят чести и регулярни инспекции за това, по какъв начин кметовете извършват отговорностите си, произлизащи от Закона за ръководство на отпадъците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР