Масирани проверки срещу незаконна продажба на балони с райски газ

...
Масирани проверки срещу незаконна продажба на балони с райски газ
Коментари Харесай

Между 2500 и 15 000 лева на вечер варира оборотът на търговец на райски газ

Масирани инспекции против противозаконна продажба на балони с божествен газ по Черноморието. Разпространението на по този начин наречените „ радостни балони ” продължава от 2014-та година.

Макар че от предходната година депутатите одобриха възбрана за продажбата на божествен газ на малолетни и в затворени пространства и публични места, то тя продължава. Какво демонстрира инспекция на NOVA в най-големия летен курорт у нас Слънчев бряг:

Икономическа полиция организира акция в над 10 заведения в Слънчев бряг. В едно от тях въпреки да не се откриват продавачи на балони с божествен газ, притежателят признава - постоянно се търси " радостна " почерпка. Въпреки това е безапелационен - законът се съблюдава.

Според Закона за здравето продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му на закрито е неразрешено. Кадър на младежи, дишащи божествен газ в морето, обиколи обществените мрежи.

Продажба и доставка на място на флакони от всевъзможен тип има и в интернет, продават се и фалшификати на божествен газ. В някои продукти пък има други типове газове - като да вземем за пример хелий. Между 2500 и 15 000 лв. на вечер варира оборотът на главния търговец на флакони.

Служители на служба балонеси има съвсем във всеки бар. Търговци има и всяка вечер на улицата, когато няма инспекции.

От полицията оповестяват, че са открити 19 лица, продаващи балони с божествен газ и са конфискувани над 19 000 флакона. Образувани са четири прокурорски преписки. Експерти напомнят, че използването на божествен газ може да аргументи тежки здравословни провали, измежду тях влошена съгласуваност и параноя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР