Масирани проверки на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават истински

...
Масирани проверки на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават истински
Коментари Харесай

Проверяват джипитата за далавери с извинителните бележки на учениците

Масирани инспекции на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават същински извинителни бележки за отсъствия по болест на учениците стартират от септември, написа в. " Монитор ".

Джипитата ще би трябвало да пращат всеки амбулаторен лист за осъществен обзор по електронен път в пловдивската Регионална здравна ревизия (РЗИ). Данните ще се съпоставят с постъпилите бележки в учебните заведения, с цел да се види дали има несъответствия. Това заяви шефът на РЗИ – Пловдив доктор Ваня Танчева – Манчева. Ако има разминаване, значи хлапето шикалкави, не е било болно, а е отсъствало без причина от образователни занятия.

В идните инспекции няма да вземат участие единствено здравни специалисти. Екипите, чието съставяне стартира от края на август, ще са взаимни сред чиновници от РЗИ, Регионалното ръководство по образованието, " Социално подкрепяне ", общинските ГРАО и Министерство на вътрешните работи. Проверката ще обхване с изключение на джипитата и фамилните им практики, по този начин също центровете за неотложна и незабавна помощ. От РЗИ ще им изпратят писма с инструкции, откакто на обзор при тях мине някое дете, да изпращат до здравната ревизия копие от амбулаторния лист на избран е-мейл адрес, който следва да бъде изработен.

И когато децата занесат бележките в учебно заведение, те ще се съпоставят с данните в РЗИ – дали за съответната извинителна записка има публикуван амбулаторен лист. В края на инспекцията ще се тегли чертата, с цел да се разбере какъв брой са действителните издадени извинителни бележки и какъв брой са подправените. За минало време няма да се ревизират извинителните бележки, прецизираха здравните управляващи. Извън обсега остават и частните лекарски кабинети, където учениците отиват на обзор без направление и против възнаграждение. Пловдив е първата област в страната, където започват такива инспекции. Те ще продължат до края на годината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР