Масирани проверки на KAT за поставени колани на задните седалки.

...
Масирани проверки на KAT за поставени колани на задните седалки.
Коментари Харесай

Масирани проверки на КАТ за колани на задните седалки

Масирани инспекции на KAT за сложени колани на задните седалки . Акцията към този момент е в ход и е с краен период, най-малко до края на годината , заяви.

Засилването на контрола към пасажерите е измежду главните цели на държавната организация за пътна сигурност. Причината е огромният брой жертви при произшествия.

 enlightened  Поставянето на колан на задната седалка по закон е наложително. Ако пасажер не постави колана си, законът планува санкция в размер на 50 лв.. Ако лидерът разреши на някой от пасажерите да се вози необезопасен, е планувана и за него същата глоба.

“Tук има една дребна основна разлика , че на лидера се сформира акт по Закона за придвижване по пътищата и се лишават контролни точки ”, твърди Асен Асенов, младши автоконтрольор, ОДМВР – София. 

Така наказания ще има и за водача, и за пасажера . Контролът за това дали пасажерите са с колани, главно на задната седалка, е измежду целите на Държавната организация за сигурност на придвижването.

„ Много постоянно в случаите намираме хората отвън колите, премазани от тях, при катурване. Това е нещо, което просто би трябвало да се научим - коланът е средството, което е избавило най-вече човешки животи ”, уточни Димитър Илиев, зам.-председател на Държавна организация за сигурност на придвижването по пътищата.

 enlightened Засилените инспекции на КАТ са в ход в цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР