Масираната полицейска операция на ОДМВР – Русе е проведена днес

...
Масираната полицейска операция на ОДМВР – Русе е проведена днес
Коментари Харесай

Удариха мошеници, продавали менте стоки чрез интернет сайтове и приложения

Масираната полицейска интервенция на ОДМВР – Русе е извършена през днешния ден на територията на гр. Ветово. Действията са осъществени от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “, отдел „ Разследване “, бранш „ Специални механически дейности “ и сътрудниците им от районно управление (на МВР) – Ветово.

В рамките на полицейските дейности са арестувани 9 лица, осъществени са претърсвания на 6 адреса в обитаемото място, при които са конфискувани разнообразни артикули, документи и други движимости.

Според данните досега арестуваните са взели участие в скица за машинация с подправени артикули - най-много парфюми и аксесоари за персонална грижа, предлагани посредством интернет уеб сайтове и приложения. Неистинските артикули от известни марки бивали промотирани под претекст - преференциални цени или разпродажба. Клиентите получавали стоките, изпратени посредством разнообразни компании за доставки, и откакто установявали подозрително качество и наличие, се оказвало, че не могат да ги върнат или да възстановят разноските си, тъй като връзката с доставчиците прекъсвала. По този метод са потърпевши хора от цялата страна.
свързани новини3119на 09.11.20212462на 07.11.2021
По случая са формирани общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и следствието на схемите продължава под наблюдението на Районна прокуратурата - Русе.







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР