Масираната атака срещу руска военновъздушна база в Крим е дело

...
Масираната атака срещу руска военновъздушна база в Крим е дело
Коментари Харесай

The ​​Washington Post : Атака на летището в Крим: Пентагонът премества стрелките към Украйна

Масираната офанзива против съветска военновъздушна база в Крим е дело на украинските специфични сили, сподели неназован украински държавен чиновник пред The ​​Washington Post. Той не разкри детайлности по какъв начин тъкмо е осъществена офанзивата. Служителят приказва при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да отразява обществено този въпрос.

Тази офанзива доста усилва ескалацията на спора, който продължава съвсем шест месеца, настояват създателите на публикацията.

Най-малко за три детонации беше обявено на летището в Саки във вторник в крайбрежната зона на Кримския полуостров, който е известна ваканционна дестинация за руснаците.

Украинските военновъздушни сили оповестиха в сряда, че девет съветски военни самолета са били унищожени в базата, които съгласно управляващите са били употребявани от Русия за нанасяне на ракетни удари по украинска територия.

Ако това се удостовери, загубите за съветските Военновъздушни сили ще бъдат най-големите за един ден от началото на войната и биха могли да лимитират способността на Русия да нанася ракетни удари, най-малко в кратковременен проект, фантазира WP.

Крим е основен логистичен център за съветските интервенции на юг, съществена директна точка за войски, съоръжение и муниции, укрепване и доставяне на Херсонска област.

„ Ако Крим е уязвим за по-нататъшни офанзиви, Русия ще би трябвало да охранява част от Украйна, където, както се предполагаше, може да работи гладко. И това може да попречи на способността й да укрепва и доставя войските си на юг “, цитира американското издание Андрей Загороднюк. Това е някогашният министър на защитата на Украйна, който в този момент е ръководител на Украинския център за отбранителни тактики. Тоест провалилият се министър отиде при специалистите.

„ Най-важното е, че те не могат да се усещат в сигурност в Крим “, добави той.

Официално Киев отхвърли да удостовери присъединяване на украинци във гърмежите в авиобазата. Но във вторник украинският президент Володимир Зеленски даде обещание в обръщението си да си върне територията на Крим. „ Крим е украински и ние в никакъв случай няма да се откажем от него “, сподели той. Очевидно WP вижда в това някакъв намек за присъединяване на Украйна в събитията на летището край Саки.

" Какво тъкмо е предизвикало детонациите в базата остава източник на спекулации. Ако Украйна беше виновна за тях, тя не би могла публично да разкрие своите способи “, написа WP.

Някои военни специалисти подозират, че офанзивата на летището в Саки би могла да бъде осъществена, както и в Севастопол, от някакъв дрон, евентуално следен от " сенчести сили ", скрити наоколо.

Друга версия е, че експлозивите са сложени от диверсанти на основни места в обекта, настояват специалисти.

Според секретаря на Съвета за сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, ръководени от украинските сили за специфични интервенции и под общото командване на украинската войска, „ силите в сянка “, състоящи се от подготвени диверсанти и локални симпатизанти, ускоряват дейностите, ориентирани към за нарушение на логистиката, контрола и командването на въоръжените сили на Руската федерация.

Въздушната база Саки се намира на повече от 140 благи от най-близката фронтова линия и американски чиновници споделиха на The Washington Post, че в офанзивата не са употребявани американски оръжия HIMARS. Но по този начин наречените партизани са изиграли своята роля в подпомагането на локализирането на основни цели и даването на координати за HIMARS, към този момент описват украински публични лица.

Кремъл не е дал отговор на изказванията на Украйна, учредени на непроверени сателитни изображения.

Ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов в изявления в Telegram и на брифинг за публицисти на мястото на случая също не сподели нищо за военни загуби, като сподели единствено, че са нанесени съществени вреди на цивилни структури, в това число 62 жилищни здания и 20 магазина, а също по този начин оповестява за евакуацията на 252 души.

Нашият коментар: Предвид бързината, с която се появи обявата в WP, американците се пробваха да смъкват от себе си от всякаква отговорност за офанзивата на военното летище в Крим. Нещо повече, по-късно Пентагонът сподели: „ Ние не дадохме на Украйна нищо, което те биха могли да употребяват, с цел да ударят Крим. Но в последна сметка това е украинска война и украинците са тези, които избират задачите си “.

От своя страна украински публични лица и специалисти упорстват, че детонациите на летището в Крим са победа на подготвени диверсанти с поддръжката на локални украински симпатизанти.

Отдавна обаче не е загадка, че украинското управление координира задачите със Съединени американски щати и Англия. Също по този начин не е загадка, че Вашингтон и Лондон доставят разследваща информация на Киев.

Интересно е по какъв начин The Washington Post изяснява за какво Украйна нападна летище в Крим. Според създателите на публикацията „ това може да има надълбоко влияние върху дълготрайната дарба на Русия да резервира контрола си над Южна Украйна и изключително над прилежащата провинция Херсон, където украинските сили се надяват да стартират контранастъпление, с цел да си върнат територията. "

Тоест по този метод американците приготвиха Украйна за контранастъпление, което по този начин и не се състоя. Предвиждаше се, от една страна, да се удари Крим, въпреки това, да се хвърлят войски в офанзива в посока Херсон. Това беше концепцията, в този момент е ясно.

На 12 август публицисти от WP написаха, че има „ слаби признаци на украинска атака “ по фронтовата линия на юг и военните „ показаха угриженост, че Русия може да приготвя лична нова атака в региона “.

В светлината на казаното от The Washington Post събитията в съветския Крим наподобяват, от една страна, като дейности, предопределени да обезвреждат отрицателния резултат от неподготвеността на украинската войска за контранастъпление на южния фронт. В този смисъл прав е съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк, който оня ден сподели, че оповестяването на контранастъпление против Херсон би трябвало да се преглежда през призмата на осведомителната война.

Наистина, офанзивата на летището в Крим засенчи новините за неуспехите на въоръжените сили на Украйна на южния фронт, а също и на източния. Англосаксонците, които безспорно ръководеха тази интервенция, избавиха репутацията на киевския режим.

От друга страна, за тях беше извънредно значимо да стигнат до съветски военни обекти в Крим. Почувствайте уязвимостта.

Алгоритъмът на дейностите на кураторите на Украйна става все по-очевиден: отговорът на неуспехите на въоръжените сили на Украйна в театъра на военните дейности е спрян от нашумели медийни офанзиви на териториите, следени от Руската федерация или самата Руска федерация. По този метод действителното придвижване на съюзническите сили на Русия, ДНР и ЛНР, Украйна, водена на каишка от кураторите си ще успее да „ забави “ на осведомителния спектакъл на военните дейности.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР