Масирана акция по връчване на , засилен контрол през нощта

...
Масирана акция по връчване на , засилен контрол през нощта
Коментари Харесай

КАТ: Камерите в София са заснели 210 000 шофьори с превишена скорост


Масирана акция по връчване на, засилен надзор през нощта и безкомпромисност към корумпираните пътни служители на реда – това са единствено част от ограниченията за надзор и цели на новия шеф на столичния КАТ. Комисар Николай Крушарски приказва първо пред bTV.

Преди месец на Околовръстният път в София при ограничаването е 90 км/час водач е сниман да кара с. Предвидената санкция в 2500 лева

Същият бул., само че в различен ден - през февруари, автомобил „ прелита “ с 204 км/час. Санкцията би трябвало да е 1150 лева

Заснетите водачи с превишена скорост през предходната година единствено в София са над 210 000.. Затова приоритет номер едно на новия шеф на столичния КАТ е връчването на стотици хиляди невръчени санкции.

„ Активно работим по изпращането на електронните фишове на домашния адрес на съответните извършители... с цел да могат да бъдат връчени. в период от четири години и половина. Това е наша задача и това е за предварителна защита “, споделя комисар Николай Крушарски, шеф на „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи.
Вече е стартирала и процедура по закупуването на нови 40 камери, с които ще се следи за нарушавания по целия Околовръстен път.

„ Тези камери би трябвало да бъдат свързани в една обща система, която да работи автоматизирано. Да засичат водачи, които. Водачи, които минават на червен сигнал на светофарните уредби, погрешно престрояване, неправилна маневра - общо взето всички нарушавания по Закона за придвижването по пътищата “, добавя комисар Крушарски.

И още от нововъведенията. Заради занижен надзор по мрачно през последните месеци в София, екипите на терен, които към този момент стопират за, са с една трета повече.

„ Излизат от 10 до 12-13 екипа за надзор през късните часове на денонощието. За предходни интервали това са били сред 6-8 до 9 екипа “, прецизира той.

Униформените към този момент нямат норматив, т.е. избран брой водачи, които би трябвало да санкционират за пътни нарушавания, до момента в който са на промяна. Имат право обаче да стопират за рутинна инспекция.

„ С цел да бъде реализиран резултат на превантивна активност сега пътните служители на реда освен могат да стопират водачи, само че правят така наречен линеен надзор. Служебните коли,, ревизират МПС по регистрационна табела “, споделя още комисар Крушарски.

В столичния КАТ пътните служители на реда са общо към 300, а всеки десети от тях е с наказване поради случая „ Семерджиев “. По-точно –, откакто (според разследващите) са спирали Георги Семерджиев преди нещастието на бул. „ Черни връх “ и са си „ затваряли очите “ за нарушаванията, осъществени от него.

„ Наказанията не са от леките, в противен случай, наказванията са от тежките. Ще бъдем оптимално безкомпромисни, с цел да спрем и да предотвратим в точния момент “, изясни още той.
И още от измененията в столичния КАТ. За да не се извиват дълги опашки пред гишетата, към този момент са оборудвани нови пространства за обслужване на жителите.

„ Съответно, при увеличение на потока от тях, имаме подготвеност да отворим спомагателни места “, разясни комисар Крушарски. Хората в неравностойно състояние път се обслужват с приоритет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР