Мащабно застрояване в Слънчев бряг стартира фирма, свързана с братя

...
Мащабно застрояване в Слънчев бряг стартира фирма, свързана с братя
Коментари Харесай

Средният Маргин застроява Слънчака

Мащабно застрояване в Слънчев бряг започва компания, обвързвана с братя Маргини, сподели инспекция на " България Днес ". Основен мотор на грандиозния план е третият член на митичната сикаджийска фамилия - Димитър Маринов-Макарона.

За разлика от страховитите си братя - огромния Красимир и най-малкия Николай, Макарона в никакъв случай не е бил спряган като участник в подземния свят. От години междинният брат Маргин върти законен бизнес в Пловдив и родния си Смолян. Фирмите му се занимават със строителство и търговия, а съдружници са лица от тогавашната страховита формация СИК. Средният Маргин задвижва строителните си проекти преди няколко месеца. След утвърждение на ДНСК, екоминистерството и Община Несебър стартира реализирането и на първите две вложения. Проектите, чиято стойност специалисти правят оценка на над милион лв., се движат от компания " Симс ". Неин шеф е Макарона, а главен акционер Надя Цветкова, балдъза на Николай Маринов - Малкия Маргин. Проверка в Имотния указател демонстрира, че компания " Симс " от години пазари парцели в Слънчев бряг. Основен продавач е държавното сдружение " Слънчев бряг " АД, което е благосъстоятелност на земята в курорта.

Именно с държавната компания е и последната договорка.

През лятото на предходната година " Слънчев бряг " АД афишира на търг над един декар терен в топцентъра на курорта и издигнатата върху него постройка на общежитие " Божур ". Макар парцелът да е извънредно атрактивен, с изключение на компанията на Маргина се явява единствено още един претендент. Това разрешава на Маргините да завоюват с оферта, която безусловно копира първичната цена от 482 400, излиза наяве от информация, оповестена на уеб страницата на държавната компания. По време на търга шеф на " Симс " е балдъзата на Малкия Маргин Надя. Освен с общежитие " Божур " тя съумява да се снабди и с още няколко държавни терена на свръхизгодни цени в Слънчев бряг. Скоро след извоювания търг тя отстъпва ръководството на междинния Маргин. След като промяната на върха става факт,

Макарона задвижва и строителните проекти.

Първият план е за реорганизация на общежитие " Божур ". След позволение от екоминистерството започва преобразуването на остарялата постройка. Новото позволение разрешава превръщането й в първокласен хотел с магазини и ресторант. Паралелно с общежитие " Божур " стартира и план за застрояването на още два парцела, купени от държавната компания на атрактивни цени. От решението на Общинския съвет в Несебър излиза наяве, че върху тях също може да се вдигнат хотели или постройка с жилища. След утвърждението от управляващите междинния Маргин задвижва и процедурата по самото строителство. Освен шеф междинният брат Маргин е и създател на компания " Симс ". През 2008 година той основава сдружението дружно с Христо Халваджиев-Халвата. Регистрацията на компанията съответствува с ареста на Халвата, който дълги години е апетитен като представител на СИК за Смолян. След повдигнатото му обвиняване за операции с публични поръчки от прокуратурата оповестиха, че Халваджиев е финансистът в сянка на братя Маргини. Веднага след регистрирането си компания " Симс " стартира да строи хотел в курорта Пампорово. Заради липса на нужните документи той небрежно е съборен от ДНСК.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР