Мащабно тактическо учение с два сценария се проведе днес в

...
Мащабно тактическо учение с два сценария се проведе днес в
Коментари Харесай

Учение: Свлачище предизвика катастрофа в тунела на Е-79 край Дупница, р. Джерман заля мост


Мащабно тактическо обучение с два сюжета се организира през днешния ден в Дупница, първият бе провокиран от свлачище и злополука на тунела на Е-79, последва преливане нарека Джерман, залети бяха мостове и къщи, прекаран бе тролей за спасяването на хората, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Пожаро-тактическото обучение на РД ПБЗН – Кюстендил се организира със съдействието на ОДМВР – Кюстендил, ЦСМП, БЧК, Община Дупница и Областно пътно ръководство – Кюстендил.

Тема на учението бе: „ Организиране и ръководство на силите и средствата при зародили свлачищни процеси, провокирали ПТП с следващ пожар в тунела на път Е-79 и наводняване в „ Горна махала ”.

Свлачището в дясната тръба на тунела бе провокирало злополука сред два леки автомобила и пътнически микробус. Имаше и запалване на авариралите коли, в резултат на което имаше задимяване.

След приемането на сигнала, към местопроизшествието се насочиха екипи на пожарната и Спешна помощ.

Огнеборци с кислородни маски и бутилки влязоха, с цел да гасят пожара, вкарано бе и осветяване, след което със профилирана техника бяха рязани авариралите коли. Имаше трима тежко ранени и пет по-леко, които бяха изведени първи.

След оказаната им на място първа помощ, потърпевшите бяха превозени до болничното заведение в Дупница.
 Учение: Организиране и ръководство на силите и средствата при зародили свлачищни процеси, провокирали ПТП Учение: Организиране и ръководство на силите и средствата при зародили свлачищни процеси, провокирали ПТП / БГНЕС
След извеждането на потърпевшите от тунела, профилирана техника изтегли и авариралите коли.

Веднага след приключването на избавителната акция в тунела, поради което придвижването по Е-79 бе отбито през Дупница, дейностите се придвижиха в Горна махала.

Това стана откакто бе получен сигнал, че свлачището, с изключение на злополуката в тунела, е заградило река Джерман, залят е мост, наводнена бе ул. „ Пиротска ”, както и къщи, в които има хора.

За това бе оповестено отчасти бедствено състояние в Дупница.
 Учение: Свлачище провокира злополука в тунела на Е-79 край Дупница Учение: Свлачище провокира злополука в тунела на Е-79 край Дупница / БГНЕС
Със съдействието на полицията бе спряно придвижването по рисковия мост, подаването на газ по тръбите, преминаващи по него, както и водоподаването.

Специализирана техника стартира изработката на насипи от чували с пясък, над реката спасители от ПСС-Дупница прокараха тъй наречените „ тролей ” за спасяването на бедстващите хора. По него първи минаха пожарникарите, с цел да го тестват, след което стартира превозването по въжения тролей на хора.

През това време бяха отводнявани залетите от водата къщи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР