Мащабно проучване в САЩ не откри доказателства, че приемането на

...
Мащабно проучване в САЩ не откри доказателства, че приемането на
Коментари Харесай

Проучването не показва доказателства за суицидни мисли, причинени от Ozempic, Wegovy

Мащабно изследване в Съединени американски щати не откри доказателства, че приемането на Ozempic или Wegovy на Novo Nordisk е обвързвано с увеличение на суицидните мисли, оповестиха откриватели в петък.

Както Ozempic за диабет вид 2, по този начин и Wegovy за лекуване на затлъстяване имат една и съща дейна съставна част, семаглутид.

Вместо това, анализът на данни от електронни медицински досиета от повече от 1,8 милиона пациенти откри по-нисък риск от нови и повтарящи се мисли за самоубийство при тези, които одобряват семаглутид, спрямо тези, които употребяват други медикаменти за намаляване или диабет.

Семаглутид принадлежи към клас медикаменти, известни като GLP-1 агонисти, в началото предопределени за диабет вид 2. Освен че оказват помощ за управление на равнищата на кръвната захар, те провокират чувство за задоволеност.

Притесненията по отношение на известията за суицидни хрумвания, свързани със семаглутид, доведоха до следствие от Европейската организация по медикаментите, до момента в който Американската администрация по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР