Мащабно проучване потвърди, че добавките с мултивитамини подобряват паметта и

...
Мащабно проучване потвърди, че добавките с мултивитамини подобряват паметта и
Коментари Харесай

Мащабно проучване потвърди, че добавките с мултивитамини подобряват паметта при възрастни хора

Мащабно изследване удостовери, че добавките с мултивитамини усъвършенстват паметта и забавят когнитивното остаряване при възрастните хора, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

До 2060 година всеки четвърти американец ще бъде на възраст с нараснал риск от когнитивен спад и заболяването на Алцхаймер, в случай че не бъдат подхванати дейности за запазване на когнитивната функционалност преди проявата на проблемите, написа Българска телеграфна агенция. Това демонстрират данни на Асоциацията за заболяването Алцхаймер в Съединени американски щати.

Широкомащабното национално проучване COSMOS на учени от Mass General Brigham изследва свойствата на кокосов дестилат и хранителни добавки с мултивитамини. Mass General Brigham е интегрирана система в региона на опазването на здравето и медицинските проучвания в Съединени американски щати, сплотяваща водещи лечебни заведения в Масачузетс, Съединени американски щати. Резултатите от проучването са оповестени от профилираното издание The American Journal of Clinical Nutrition.

Други две оповестени по-рано проучвания в границите на COSMOS също откриха позитивен резултат от дневна доза мултивитамини.  Резултатите от новото, трето изследване, удостоверяват трайни и статистически значими изгоди за паметта и когнитивните качества от дневния банкет на мултивитамини спрямо приема на плацебо.

" Когнитивният спад е измежду водещите здравни терзания за множеството възрастни хора и дневният банкет на мултивитамини има капацитет като допустим и наличен метод за закъснение на когнитивното остаряване ", сподели водещият създател Чираг Вияс от Mass General Brigham.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР