Мащабно изследване, обхванало 225 556 канадци, е поредното, което открива

...
Мащабно изследване, обхванало 225 556 канадци, е поредното, което открива
Коментари Харесай

Мащабно изследване: Има зависимост между кръвната група и риска от зараза с COVID-19

Мащабно проучване, обхванало 225 556 канадци, е следващото, което открива взаимозависимост сред кръвната група и риска от болест с COVID-19, съобщи Ройтерс. Проучването открива, че за хората с нулева кръвна група и с негативен резус фактор (Rh), рискът да се заразят е малко по-нисък, в сравнение с за останалите.

Сред изследваните лица, които са тествани за вируса, рискът от диагноза с COVID-19 е бил с 12 % по-нисък, а заплахата от тежка форма на болестта или гибел - с 13 % по-малка за хората с нулева кръвна група спрямо индивидите с кръвни групи А, В или АВ.

Хората от която и да е кръвна група, които имат негативен резус фактор, също ненапълно са предпазени, изключително в случай че са с нулева. Индивидите от тези кръвни групи може да са развили антитела, способни да разпознават някои аспекти на новия вирус, споделя доктор Джоел Рей от болничното заведение " Сейнт Майкъл " в Торонто, съавтор на проучването, оповестено в " Annals of Internal Medicine ".

" Следващото ни изследване ще прегледа особено тези антитела и дали те изясняват защитния резултат ", добавя Рей. На този стадий остава неразбираемо дали или по какъв начин тази информация може да повлияе на предварителната защита или лекуването на COVID-19. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР