Мащабният ВиК проект във Варна, работата по който започна преди

...
Мащабният ВиК проект във Варна, работата по който започна преди
Коментари Харесай

Няма краен срок за завършване на започналия преди две години ВиК проект във Варна

Мащабният ВиК план във Варна, работата по който стартира преди две години, не се знае по кое време ще завърши. От водоснабдителното сдружение не се ангажират с краен период, стана ясно на среща с кмета на Варна Благомир Коцев. На нея дружно с пътностроителните компании бяха разисквани за прекъсване на хаоса от улицните поправки в града.

Изпълнението на ВиК плана на стойност 138,4 млн. лева стартира през 2022 година Той планува построяването на 25 км тръбопровод на бул. „ Христо Смирненски “, който да зареди 14 000 семейства.

ВиК сдружението поставя подземните връзки със доста закъснение на графиците. Забавянето се дължи също на механически дефекти, позволени още при проектирането.Допълнително просрочване се получава и при работата на пътните компании „ Хидрострой “ и „ Инжстрой “, които нямат задоволителен потенциал да довършат в период уличната инфраструктура. Затова Общината би трябвало да се намеси и да увеличи контрола, отчетността и връзката с компаниите, счита кметът Благомир Коцев.

По време на срещата строителните компании и ВиК сдружението въпреки всичко се ангажираха с някои крайни периоди за довеждане докрай на настоящи поправки.

До 15 юни ще бъде приключена правата на бул. „ Христо Смирненски “ сред улиците „ Прилеп “ и „ Подвис “. Ще бъдат отчасти построени бордюри и биндер, с цел да е пристъпен булевардът през лятото. Работата ще продължи след летния сезон до окончателното полагане на асфалт при започване на есента.

Отсечката на ул. „ Атанас Москов “ от кръговото за село Тополи до кръговото с ул. „ Девня “ би трябвало да подготвена до края на юни, а улица „ Девня “ ще е подготвена напълно до 10 юни.

Ремонтите в 3, 17 и 23 микрорайони в квартал „ Възраждане “ би трябвало да приключат до края на май.

До края на юли ще приключи ремонтът на ВиК в околност Пчелина, след което следва благоустрояване с тротоари и улично осветяване в границите на 4 месеца. Преди това ще би трябвало да е подготвена правата от Вятърната мелница до Пчелина.

Улиците с номера 13, 14 и 28 в околност Траката ще бъдат асфалтирани в цялата си широчина до края на юни

Движението по ул. 2-ра сред Горна и Долна Трака би трябвало да бъде възобновено до края на юли, а след сезона да бъде приключено благоустрояването с тротоари и улично осветяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР