Мащабният процес на тестване за COVID-19 във Франция ще помогне

...
Мащабният процес на тестване за COVID-19 във Франция ще помогне
Коментари Харесай

Франция иска масово тестване и може да блокира износа на ваксини като Италия

Мащабният развой на тестване за COVID-19 във Франция ще помогне на страната да сложи вируса под надзор , съобщи в петък френският здравен министър Оливие Веран.

По време на изявление за телевизия BFM, Веран удостовери, че пандемичната обстановка в европейската страна евентуално ще се усъвършенства през идващите четири до шест седмици , както заради броя на извършените проби, по този начин и заради прилаганите ваксини .
 Франция желае 30 млн. имунизирани против ковид до лятото
Франция желае 30 млн. имунизирани против ковид до лятото

Около 2 млн. души към този момент са получили двете дози ваксина

Френският президент Еманюел Макрон означи по-рано тази седмица, че блокирането би трябвало да остане в действие за още четири до шест седмици , защото разпространяването на новите разновидности на Коронавирус съставлява прекомерно огромен риск за публичното здраве.

Макрон също по този начин отхвърли измененията в комендантския час , който сега е избран в 19 часа. В светлината на възходящия брой случаи в някои райони, държавното управление обмисля стягане на рестриктивните мерки, в това число местни блокади през уикенда .

Френският министър председател Жан Кастекс съобщи, че две трети от хората на възраст над 75 години ще получат имунизацията против ковид до края на март .
 Макрон податлив да се имунизира с AstraZeneca
Макрон податлив да се имунизира с AstraZeneca

Счита документите за дискриминиращи младежите, които чакат за ваксина

Веран предизвести в петък, че страната му може да спре износа си на AstraZeneca против COVID-19.

Междувременно австралийският министър на опазването на здравето Грег Хънт съобщи, че Канбера се е оплакала пред Европейската комисия по въпроса " по голям брой канали, и по-специално, ние помолихме Европейската комисия да преразгледа това решение ".

Европейски Съюз сътвори указател за следене на износа на ваксини през януари на фона на спор с AstraZeneca по отношение на това дали британско-шведската фармацевтична компания извършва договорните си отговорности с блока. Механизмът разрешава на националните управляващи, след консултация с Европейската комисия, да блокират износа, ориентиран отвън Европейски Съюз, в случай че блокът има вяра, че компанията не съблюдава техните съглашения.

Австралия е записала към 29 000 случая на ковид от началото на пандемията - доста по-нисък % на глава от популацията от множеството развити страни. Понастоящем броят на починалите в страната е 909 .
 Австралия разочарована от блокираните 250 000 Covid ваксини
Австралия разочарована от блокираните 250 000 Covid ваксини

Европейски Съюз за първи път употребява механизма за възбрана износа на ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР