Мащабният проект на подлез „Модър – Царевец“ се изпълнява дори

...
Мащабният проект на подлез „Модър – Царевец“ се изпълнява дори
Коментари Харесай

Подлез „Модър–Царевец“: усилено се строи дори и в събота

Мащабният план на подлез „ Модър – Царевец “ се извършва даже и в събота, видя репортерът на „ Марица “. Транспортната пътна връзка сред ул. „ Царевец “ в кв. „ Христо Смирненски “ и Коматевско шосе в „ Южен “ би трябвало да бъде приключена до края на 2022 година, в случай че построяването на Южен обходен колектор на В и К /гигантски тръби за дъждовни и противоположни води / не се забави.

От няколко месеца строителите от компания „ Драгиев и ко “, наета по контракт с община Пловдив, уголемява ул. „ Модър “ и „ Царевец “ от двете страни на жп линията. Бригада служащи полагаше през днешния ден преди обяд бордюри на ул. „ Модър “ около Транспортна болница на новото платно. Майсторите са почернели на слънце, само че настояват, че не ги плашат ни мраз, ни жегите. Свикнали с, също така са издръжливи.

„ След разширението ул. „ Модър “ става като бул. при кръстовището с Коматевско шосе – с шест ленти: три са в остарялата част и три – в новата. По средата вършим разграничителна линия, в профил – тротоари “, разказва техническият началник на обекта Илчо Манолов.

Новото платно към този момент е построено и множеството квартали в Пловдив биха завидели на този път. Прокарани са тръбопровод, канализация, кабелна мрежа. Остава да се довърши пътното легло, по-късно ще се налива асфалт. От пресечката на ул. „ Модър “ с „ Колхида “ и под жп линията пътят ще е четирилентов. В подобен габарит е и при входа в подлеза от ул. „ Царевец “, която също се уголемява, само че единствено до кръстовището с бул. „ Хаджи Димитър “.

На ул. „ Царевец “ към жп линията към този момент са вдигнати шлицови стени, а при започване на другата седмица стартират да ги строят и на ул. „ Модър “. Стените се вършат за да се укрепи структурата на подлеза. Дълбочината им е оразмерена сред 4 и 20 метра според от равнището на двете улици при слизане на колите в подземния тунел под железницата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР