Мащабният проект е на обща стойност над 2,425 млн. лв.Предстои

...
Мащабният проект е на обща стойност над 2,425 млн. лв.Предстои
Коментари Харесай

ДАЕУ ще инвентаризира ИКТ инфраструктурата

Мащабният план е на обща стойност над 2,425 млн. лева

Предстои инвентаризиране на ИКТ инфраструктурата на 576 централни, регионални и общински администрации, оповестиха от ДАЕУ

Проект за инвентаризация на информационно-комуникационната инфраструктура на администрацията започва Държавна организация „ Електронно ръководство ” (ДАЕУ). С неговото привършване ще бъдат инвентаризирани 576 централни, регионални и общински администрации на територията на България, стана ясно на конференция през вчерашния ден в София.

В рамките на плана ще бъде осъществена инвентаризация и разбор на информационно-комуникационната инфраструктура на централните, регионалните и общинските администрации за структуриране на информация и данни в поддръжка на осъществяването на Стратегията за развиване на електронното ръководство в интервала 2014-2020 година

Това ще докара до по-голяма прозрачнаст посредством обществен достъп до всички планови хрумвания в границите на електронното ръководство, техният статус, бюджет, както и усъвършенстване на разноските за ИКТ и по-добра проследимост на плановете в администрацията, разгласи Васил Василев, началник на плана.

Той уточни, че най-съществената активност по плана ще обхване централните, регионалните и общинските администрации, като се изключи администрациите от бранш „ Правосъдие ”. Според него, след привършване на тази активност ще бъдат инвентаризирани 576 централни, регионални и общински администрации на територията на България.

Другите действия по плана плануват адаптиране на направената от Министерство на правораздаването „ Методика за инвентаризация на ИКТ ресурсите в системата на правораздаването ” за потребностите на ДАЕУ и надграждане и внедряване на създадената от Министерство на правораздаването осведомителна система за одит на ИКТ ресурсите.

Ще бъде построен и Регистър на осведомителните запаси, който e уеб основан и ще съдържа годишни проекти за възобновяване на осведомителните запаси на администрациите, индикативните стойности и периоди, в които да бъдат осъществени. Предвижда се и разработване на онлайн управление за работа с Регистъра, предопределено за админите на профили.
още по тематиката
По време  на плана ще бъдат подготвени 140 чиновници от ДАЕУ за осъществяване на инвентаризацията, работа с осведомителната система за одит на ресурсите на ИКИ и Регистъра на осведомителните запаси.

Проектът е на стойност 2 425 140 лева, от които 2 061 369 лева европейско и 363 771 лева национално съфинансиране, и се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство ”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР