Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас

...
Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас
Коментари Харесай

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ под патронажа на министър Сандов обединява Благоевград в мащабно почистване

Мащабната акция за разчистване „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “ още веднъж сплотява благоевградчани в една обща идея. На 14 май от 10.00 часа публично ще бъде сложено началото на огромното разчистване. След дълго спиране, екипът на кмета Илко Стоянов възобновява акцията, като тази година тя ще премине под патронажа на заместител министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Стартът ще бъде даден от министър Сандов и кмета Стоянов на пл. „ Народни будители “ (пространството сред постройките на РИМ – Благоевград и някогашния Младежки дом), където ще има и ситуирана шатра с нужните материали за почистването, както и дарове, обезпечени от „ Еко Партнърс “ – сътрудници на Община Благоевград.

Шатри ще бъдат сложени и при започване на алеята в парк „ Бачиново “, пред централния вход на стадион „ Христо Ботев “, както и в зелените площи при общежитията на Американски университет в България. Шатри ще бъдат ситуирани още и в кварталите „ Струмско “ (срещу супермаркет „ Стоми “), кв. „ Запад “ и кв. „ Освобождение “ (пред блок Строител), кв. „ Грамада “ (пред Китайския мол), кв. „ Еленово “ и кв. „ Ален мак “ (в двора на Семеен кодекс „ Пирин “).

„ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “ е акция за разделно събиране на боклуци, като задачата и е да сплоти жителите на Благоевград в една обща идея, а точно поддържането и превръщането на родното ни място в по-приятно и чисто пространство.

Община Благоевград и „ Еко партнърс “ АД подсигуряват всички нужни материали за почистването като ръкавици и чували. Събраните боклуци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за разбъркан битов боклук, а разделно събраните боклуци – до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за транспортиране на разделно събрания боклук е на „ Еко Партнърс “ АД, а Оперативна програма „ Чистота “ ще събира чувалите със събран разбъркан боклук.

Община Благоевград приканва жителите да бъдат съпричастни към опазването на околната среда и да поддържат интензивно акцията за огромното разчистване!

Всеки жител е виновен за мястото, на което живее, по тази причина на 14 май дано отделим 2 часа от съботата, с цел да почистим пред домовете си!

Всички поданици на Благоевград, които ще се включат в зелената акция, могат да изпращат фотоси от местата, на които чистят, на e-mail: Същите ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на Община Благоевград и уеб страницата.

Кампанията „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, обич към природата и нейното запазване и поддържане.

Нека бъдем единни в името на „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР