Мащабна специализирана операция е проведена от служители на дирекция Киберсигурност“

...
Мащабна специализирана операция е проведена от служители на дирекция Киберсигурност“
Коментари Харесай

„Найк“, „Адидас“, „Прада“, „Луи Вюитон“: ГДБОП иззе безпрецедентно количество ментета

Мащабна профилирана интервенция е извършена от чиновници на дирекция „ Киберсигурност “ при ГДБОП за противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност на териториите на Бургаска и Великотърновска област, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на акцията са тествани 15 обекта и са конфискувани невиждано количество артикули от разнообразни предпазени търговски марки - облекла, чанти, обувки и други, близо 834 чувала с продукти. Това е най-голямото количество конфискувани артикули в последните 15 години. Сред иззетите продукти са артикули от международни марки, като „ Найк “, „ Адидас “, „ Прада “ и „ Луи Вюитон “.

Установено е, че продуктите са се популяризирани посредством търговски обекти в Слънчев бряг, Свети Влас и Горна Оряховица. Повечето от ментетата идвали най-вече от Турция, само че нямало съответна страна на генезис. Складовете в тестваните търговски обекти в България били замаскирани, като детски кътове и тавански пространства.

По случаите са формирани седем досъдебни производства - шест в Бургас и едно в Горна Оряховица за закононарушение по чл.175Б от Наказателен кодекс.

Работата продължава под управлението на прокуратурата.

Подробности по случая предоставиха на брифинг комисар Никола Симов – шеф - отдел в ГДБОП, окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев и районният прокурор – Мария Маркова.

В извършената невиждана по мащаба и конфискуваните материални доказателства интервенция са взели участие над 50 чиновници на Дирекция " Киберпрестъпност ", бранш БОП - Бургас и отдел „ Разследване " при ГДБОП. Това е поредна сполучлива реализация в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа - EMPACT, като Република България, в частност ГДБОП, е началник на европейската група, работеща по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари. В рамките на EMPACT 24 страни - членки на Европейски Съюз и относими европейски организации (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят взаимно на интернационално равнище за обезвреждане на горепосочените закани.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР