Мащабна програма е подготвила Община Варна за отбелязване на 100-годишнината

...
Мащабна програма е подготвила Община Варна за отбелязване на 100-годишнината
Коментари Харесай

Варна готви мащабни чествания за вековен юбилей!

 Мащабна стратегия е подготвила Община Варна за отбелязване на 100-годишнината от оповестяването на града за морски курорт. Цялата 2021 година ще мине под знака на вековния празник, беше изтъкнато на днешното съвещание на ПК " Туризъм, търговия и рекламна активност “.

Съветниците утвърдиха плана на разноските по бюджета, финансирани от събрания туристически налог. Малко над 550 хиляди лв., което е към ¼ от общата рамка, общината е заделила за осъществяване на програмата " Варна – 100 години морски град “.

По мотив годишнината посредством конкурс беше определено особено лого, което да асоциира визията на дестинацията, да символизира значимата годишнина и да послужи за брандиране на всички интензивности през годината.

Юбилеят ще бъде маркиран с валидиране на пощенска марка. В тираж ще бъде пусната марка на тематика " 100 години “.

Календарът на честванията включва самодейността " 100 години – 100 дървета “. Освен засаждане на дръвчета, тя планува слагане на капсула на времето с обръщение към бъдещите генерации.

В навечерието на годишнината на входа на Морската градина ще бъде открита фотоизложба " 100 години – 100 фотоси “, представяща основни обекти и събития в одобряването на Варна като курортен град. На основни туристически места ще бъдат сложени брандирани арт-инсталации с опция да се вършат фотоси за спомен.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 10 юни – датата, на която през 1921 година е признато разпореждане, съгласно което градът става специфичен морски курортен град и " ще съставлява една горделивост за България и името му ще се носи наедно с Ница и Монте Карло “. В Летния спектакъл ще се организира церемониален концерт, а по улиците на града ще дефилира Парад на вариететната колегия.

За годишнината се приготвя и ретро театър " Гларус кабаре “ на Държавния куклен спектакъл, представящ скечове из живота на Варна през 20-те години на предишния век.

По мотив юбилея ще бъде основано особено меню със остарели варненски предписания и локални артикули и питиета в партньорство с браншови организации и водещи експерти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР