Мащабна полицейска операция е била проведена на територията на Област

...
Мащабна полицейска операция е била проведена на територията на Област
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция в област Сливен: Задържани са 19 души

Мащабна полицейска интервенция е била извършена на територията на Област Сливен . Тя е взаимна с екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, жандармерия, горски чиновници, РЗИ и ОДБХ-Сливен, оповестиха от полицията. 

Иззети са наркотични субстанции, тютюн и цигари без бандерол , открито е нерегламентирано присъединение към електроперносната мрежа и други разкрити закононарушения и открити нарушавания в хода на профилирана интервенция осъществена на 24 февруари на територията на регионите ръководства Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица .

 Полицейска интервенция
Полицейска интервенция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Операцията е в осъществяване на заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони и дребни обитаеми места.

Екипи на ОДМВР-Сливен, районните ръководства, Зонално жандармерийско управление- Бургас, ОДБХ и РЗИ Сливен, РДГ-Сливен, както и ДГС –Твърдица, Нова Загора и Котел са направили инспекции на 1262 лица, 902 транспортни средства, 13 пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, 20 заложни къщи, 31 автоморги, 53 търговски обекти, 71 питейни заведения и игрални зали.

Образувани са 6 досъдебни производства , с полицейска мярка са арестувани 19 лица , от тях 7 са оповестени за общодържавно търсене с друга мярка, формирани са 39 протоколи за предизвестие по чл.64 и 65 от ЗМВР.

По време на интервенцията от адреси и лица в град Сливен са конфискувани 1 кг. тютюн без акцизен бандерол и към 10 гр. суха листна маса , която при теста е реагирала на марихуана .

Установено е нерегламентирано присъединение към електропреносната мрежа в парцел в местността „ Терасите ” край град Сливен. Криминалисти на РУ-Нова Загора са разкрили кражба на захранващи кабели на стойност 10 000 лв. – причинителите са арестувани. При инспекция в частен адрес в новозагорския квартал „ Шести ” са открити и конфискувани наркотични субстанции в разнообразни опаковки- арестувани са мъж и жена . В парцел в същия квартал са конфискувани към 4 кг. тютюн и 1220 цигари без акцизен бандерол .

По време на интервенцията са формирани 14 акта и констативни протоколи за нарушавания от чиновници на РДГ-Сливен, РЗИ-Сливен, ОДБХ-Сливен, ДГС –Котел, Нова Загора и Твърдица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР