Мащабна инвестиция за над 600 млн. евро (1.2 млрд. лв.)

...
Мащабна инвестиция за над 600 млн. евро (1.2 млрд. лв.)
Коментари Харесай

България очаква автомобилна инвестиция за 1.2 млрд. лв.

Мащабна инвестиция за над 600 млн. евро (1.2 милиарда лева.) в региона на производството на сериозни съставни елементи за автомобилната промишленост се чака да бъде осъществена при започване на 2024 година в България. Това заяви в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов. 

Към момента западноевропейският вложител, който има няколко индустриални местоположения в Европа и опит в България, разисква с страната две вероятни местоположения за производството си: в Северна България – към Русе, или в региона на Стара Загора. 

Богданов посочи, че това е един от главните трендове в Европа и е обвързван с развиването на електрическите самостоятелни коли, а България се нарежда в този бранш, с наклонността, съгласно „ Аутомотив Клъстер България “, през идната година приносът му в националната стопанска система да е сред 10 и 12% от Брутният вътрешен продукт.

Министър Богданов посочи, че идната при започване на идната година инвестиция е единствено едно от няколкото капиталови планове за 2024 година, върху които се работи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР