Мащабна инспекция на Агенция Митници. В първия ден от Новата

...
Мащабна инспекция на Агенция Митници. В първия ден от Новата
Коментари Харесай

Инспекция в Лукойл: Проверяват количествата руски петрол

Мащабна ревизия на Агенция " Митници ". В първия ден от Новата година започнаха инспекции в данъчните хранилища за енергийни артикули. Най-много проверяващи имаше в нефтената рафинерия в Бургас, на която от през днешния ден е неразрешено да изнася артикули, създадени от съветски нефт. А от март и да ги преработва.

Екипите на Агенция " Митници " влязоха в " Лукойл Нефтохим Бургас " рано сутринта.

" Проверките се правят в осъществяване на Закона за надзор при използване на ограничаващите ограничения, с оглед дейностите на Русия в Украйна, да бъдат документирани наличните към днешна дата количества недопечен нефт, който е импортиран в сходство с дерогацията, както и наличните количества нефтопродукти, създадени от подобен нефт с генезис Русия ", сподели Катя Куцарова, гл. специалист в Агенция " Митници "

Шест екипа на Агенция " Митници " влязоха в нефтената рафинерия в Бургас. В цялата страна 150 чиновници са ангажирани с инспекциите.

Обект на инспекциите е и нефтеното пристанище в Росенец, както и други над 50 данъчни хранилища за горива. От " Лукойл " не пожелаха да разясняват инвентаризацията. За Българска национална телевизия това направиха от Синдиката на нефтохимиците.

" Аз не виждам нищо притеснително в това нещо. Всеки месец се прави инвентаризация. Да се види, които артикули са направени от съветски нефт, с цел да може " Лукойл Нефтохим Бургас " да си ги изнесе към страни, които не са от Европейски Съюз, с цел да може да се освободи от тези артикули. Всичко това, което е обвързвано с отнемането на дерогацията от март считам, че управлението си има някакви проекти, които следва, с цел да може всичко да си мине безпроблемно и обикновено да си проработи рафинерията ", съобщи Павлин Ваковски, президент на Синдиката на българските нефтохимици.

Предприятието има гратисен интервал, в който може да изнесе към този момент доставения съветски нефт. Отсрочката е единствено за избрани нефтопродукти и единствено в случай че се изнасят отвън страни от Европейски Съюз.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР