Мащабна акция за почистване на охранителните канали и деретата тече

...
Мащабна акция за почистване на охранителните канали и деретата тече
Коментари Харесай

Мащабна акция за почистване на канали и дерета във Варна

Мащабна акция за разчистване на охранителните канали и деретата тече във Варна. Тя обгръща близо 60 обекта на територията на общината. В тях се почиства и отстранява паразитната растителност, ще бъдат извозени и струпаните битови и биоразградими боклуци.

Варна

Деретата и каналите се чистят два пъти в годината, като за тази активност общината е заделила половин милион лв..
Георги Иванов, Община Варна: Много деликатно се стремим да изпълним проходимост на отводнителните канали, съпътстващи отводнителни шахти и най-много на деретата, които са по-рискови.
Деретата в квартал Аспарухово, които през 2014 година лишиха 13 човешки живота, също са почистени. Въпреки горчивия урок оттогава, хората не престават да изхвърлят отпадъци в каналите.
Георги Иванов, Община Варна: Имаме фрапиращи случаи на изхвърлени гуми и строителни боклуци, които биха били причина за такива събития още веднъж.
Въпреки че през предходната година има наложени десетки санкции за нерегламентирано изхвърляне на боклуци, общината не може да залови всички извършители.

Затова oбщинската администрация обмисля да вкара мониторингова система за ранно уведомяване за равнището на водите в деретата. Тя ще има и видеонаблюдение, с което да се откриват нарушителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР