Мащабна акция срещу ДДС измамите започва полицията. В проверките ще се

...
Мащабна акция срещу ДДС измамите започва полицията.
В проверките ще се
Коментари Харесай

Мащабна акция срещу ДДС измамите: Проверяват 10 000 обекта

Мащабна акция против Данък добавена стойност измамите стартира полицията.

В инспекциите ще се включат стотици инспектори, като упованията са да бъдат осъществени най-малко 10 хиляди инспекции на място в хранилища, търговски площи и счетоводни адвокатски фирми. Основната задача на данъчните е да подсигуряват, че се заплаща действителен Данък добавена стойност.

Инспекторите на Национална агенция за приходите ревизират главно съблюдават ли се режимите за освобождение от Данък добавена стойност при импорт на артикули от трета страна, само че предопределени за друга страна членка на Европейски Съюз. При тези случаи Данък добавена стойност не се заплаща в България, а в другата страна членка, което е причина за измами, разясняват от Национална агенция за приходите, заяви bTV.

Ще се управлява и „ чистият “ импорт, в при който стоките, главно от Китай и Турция, се внасят и се използват в България. От приходната организация прецизират, че при тези случаи основният риск е ниската митническа облагаема стойност, на която стоките се обмитяват, само че тяхната продажна цена нормално е десетки до стотици пъти по-висока, като необлагането с Данък добавена стойност на тази разлика ощетява съществено бюджета.

Инспекторите на Национална агенция за приходите ще правят цялостен мониторинг на компаниите, които правят импорт посредством продан на данни с Агенция „ Митници “.

Звеното „ Фискален надзор “ ще следи придвижването на стоките на територията на страната, а ревизори ще проучват стотици хиляди фактури и препродажбите на вносните артикули, като ще бъдат проверявани вносители, търговци на едро и дребно и при открити отклонения от облагане ще бъдат възлагани инспекции и проверки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР