Мащабен ремонт на общинската болница Иван Раев“ стартира в началото

...
Мащабен ремонт на общинската болница Иван Раев“ стартира в началото
Коментари Харесай

Сопот дава рамо на болницата с 300 000 лв.

Мащабен ремонт на общинската болница „ Иван Раев “ започва при започване на идната седмица. Той обгръща както саниране на постройката, което ще я направи енергийно ефикасна, по този начин и вътрешен ремонт на кабинетите и болничните стаи. Здравното заведение е общинска благосъстоятелност и е профилирано за долекуване и дълготрайно лекуване, като най-често става въпрос за продължение на лекуване след инсулти.

След отделянето на Сопот като независима община през 2003 година допреди три години болничното заведение не е получавала поддръжка от локална власт, разяснява на общоградско заседание кметът Деян Дойнов. Не са били правени и усъвършенствания по постройката, в която се обитават кабинети на персонални лекари и на лекари експерти. Миналата вечер кметът на Сопот регистрира активността си през трите години от мандата си пред жителите на общината. Пред тях той удостовери желанията за развиването на здравните услуги за локалното население.

За идния ремонт сегашната администрация даде 300 000 лв. от своя бюджет на болничното заведение, а преди броени дни по предложение на кмета локалният парламент гласоподава от общинския бюджет на болница „ Иван Раев “ да бъдат предоставени 100 000 лв. като безлихвен заем. Средствата ще се употребяват за погасяване на отговорности на болничното заведение към локалната хазна. Общинските съветници утвърдиха предлагането.

Общината е в положително финансово положение, тя има отговорности към снабдители в размер на 150 000 лв. и вземания към 600 000. Обслужването на заем в размер на 1 500 000 лв. е по график, съобщи заместник-кметът Николай Новаков. Това дава опция още при започване на последваща година общината да даде още 300 000 на общинската болница. В същото време в постройката на здравното заведение ще бъде построен дежурен кабинет за неотложна помощ за жителите на Сопот и Анево.

Миналата вечер кметът на Сопот Деян Дойнов регистрира активността от трите години от мандата си пред жителите на общината. Пред тях той удостовери желанията за развиването на здравните услуги за локалното население.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР