Мащабен проект на ВиК във Варна наложи промени в маршрутите

...
Мащабен проект на ВиК във Варна наложи промени в маршрутите
Коментари Харесай

Варненци са бесни: Мащабен проект на ВиК пречи на градския транспорт

Мащабен план на ВиК във Варна наложи промени в маршрутите на някои линии на градския превоз, други пък са спрени. Поетапното създаване на канализация постанова разкопаване на някои региони и пренасяне на маршрутите на рейсовете, съобщи БНР.

Сред хората обаче назрява неодобрение. Някои от тях би трябвало да вървят към 2 км до спирката. 

" 80% от хората, които употребяват градски превоз, са възрастни и деца ", означи варненка, която живее в един от регионите на ремонта. Тя беше безапелационна:

" Някой би трябвало да намерения за тези хора. Не желая някой да ми споделя, че не може да стане. Може да стане ".

Директорът на компания " Градски превоз " Николай Антонов сподели, че без позволение от Общинския съвет и специфичната комисия, той не може да вземе решение даже за краткотрайна смяна на маршрута. Хората желаят такава смяна за интервала на реализация на плана. Той обаче обеща да организира нужните диалози, с цел да види дали това може да се случи. 

" Засега няма други разновидности. Всичко, което е обвързвано с смяна на маршрутите и с ремонтите - няма вид към този момент за смяна на настоящото състояние. По принцип няма невъзможни неща. Винаги може да се намерят решения, само че на този стадий към днешна дата няма по какъв начин да се създадат тези промени. Ремонтите евентуално ще продължат още към месец и половина. Не могат да се спрат и ремонтите. Търсим положения, в които да има някакъв баланс на всичко ", разяснява Антонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР