Мащабен исторически епос излиза на български, за да разкаже историята

...
Мащабен исторически епос излиза на български, за да разкаже историята
Коментари Харесай

Време за четене: „Завоевателят” или edna среща на разкош и разврат, власт и надмощие

Мащабен исторически епос излиза на български, с цел да опише историята на седмия султан на Османската империя. „ Завоевателят” (ИК „ Сиела” ) от Джейхан Алтънйелеклиоглу , един от най-продаваните турски създатели, вдъхва живот на детството, възпитанието и израстването на Мехмед II Завоевател . Любов и война, вяра и обезсърчение, гибел и нов живот се преплитат, с цел да сложат завършек на една империя и да слагат начало на друга.

След абдикацията на татко си Мурад младият султан Мехмед II се възкачва на престола. Обграден от съветници, които внимават повече за възхода на личната си кариера, в сравнение с за положителното на империята, Мехмед слуша лицемерни ласкателства и славословия в тронната зала. Зад гърба му обаче се носят приказки за „ детето султан”, прекомерно неопитно и капризно, с цел да се оправи с отговорността. Наяве Мехмед се учи да се оправя с заплахите, които дворцовите битки за власт крият.

Насън обаче нощ след нощ младият султан мечтае за едно само нещо. Неговата орис. Неговата повинност. Неговото слънце. Непреклонната му фантазия да покори византийската столица Константинопол.

Любовта направлява ориста му. Любовта нескрито – отвлечената от родината ѝ наложница, затворена в султанския харем, която открадва сърцето му . И другата обич, която го посещава в сънищата – прелестната византийка Елени , като че ли олицетворение на самия Константинопол.

Един от най-четените турски създатели в наши дни, Джейхан Алтънйелеклиоглу („ Синът на вдовицата” ) детайлно разказва живота в султанския двор с всичките му краски – лукс, сърдечни терзания, битка за власт и превъзходство, разврат и пъклени замисли – и хубостта и изяществото на Константинопол . Детството, възпитанието и израстването на седмия султан на Османската империя оживяват по страниците на романа за индивида, останал в историята като Мехмед Завоевател.

 книга Ciela
.month-theme.image-container { background: url(https://m4.netinfo.bg/media/images/40974/40974849/1600-399-tema-na-meseca.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Кралица на шопинга Ноември -->  10 метода да изглеждаш стилно, когато те мързи извънредно доста Кралица на шопинга 10 метода да изглеждаш стилно, когато те мързи извънредно доста  Съветите на звездите: 5 трика по какъв начин да изглеждаме стилни след заветното 40! Кралица на шопинга Съветите на звездите: 5 трика по какъв начин да изглеждаме стилни след заветното 40!  EDNA ОБ(Л)ИЧА: Дръзка и спортна като Кейт (купи през днешния ден ДЪНКИ ПОД 40 лева!) Кралица на шопинга EDNA ОБ(Л)ИЧА: Дръзка и спортна като Кейт (купи през днешния ден ДЪНКИ ПОД 40 лева!) Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР