Мащабът на социалната криза след коронавируса още не е ясен.

...
Мащабът на социалната криза след коронавируса още не е ясен.
Коментари Харесай

Пет ефективни средства, за да се възстанови Европа след пандемията

Мащабът на обществената рецесия след ковид още не е явен. Пет катализатора за смяна ще оказват помощ на Европа да излезе от рецесията и да реализира по-справедлив и дълготрайно насочен стопански напредък.

Пандемията извади на показ силите и устойчивостта на европейските стопански системи и общества пред една здравна рецесия, която продължава да се отразява на стабилността на света. Мащабът на нейното въздействие върху световната стопанска система към момента не е открит. McKinsey пресмята на 59 милиона работните места в Европейски Съюз, които е допустимо да бъдат застрашени. Пандемията хвърли светлина и върху значими пропуски и задания за бъдещето. Според отчета на Световния стопански конгрес (СИФ) за световните опасности Global Risks Report 2021 ние сме надалеч от края на рецесията: заразните заболявания и рисковете за средствата за прехранване са двата съществени мотива за безпокойствие в кратковременен проект.

Въпреки компликациите, сегашните земетресения са и опция за предефиниране на целите за икономическото възобновяване и за затвърждаване на позитивните трендове, които да допринесат за това европейските стопански системи и общества да станат по-единни и устойчиви против бъдещите шокове.

Пет катализатора ще оказват помощ на Европа да излезе от рецесията и да реализира по-справедлив и дълготрайно насочен стопански напредък:

1. Ускоряване на дигитализацията
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР