"Мащабът и дълбочината на санкциите на ЕС спрямо Русия този

...
"Мащабът и дълбочината на санкциите на ЕС спрямо Русия този
Коментари Харесай

Владимир Шопов: Едва ли Европа иска тотално да изтласка Русия

"Мащабът и дълбочината на глобите на Европейски Съюз по отношение на Русия този път допускат по-различна интерпретация. Това е предпочитание на Запада да реализира разкачване от съветската стопанска система, промишленост. Става дума за един по-мащабен и дълготраен развой ".

Това сподели пред анализаторът Владимир Шопов.

Той уточни, че към този момент 15 години в Русия политическият риск нараства, а през последното десетилетие съветската стопанска система е все по-малко пазарна.

"Западните компании имат и друга вероятност, от която стартират да възнамеряват дълготрайните си тактики - оптимално стесняване и редуциране на индустриални вериги по силата на разнообразни опасности. Най-много се разяснява риска с Covid, политическия риск в Китай, в този момент прибавяме и Русия, разнообразни типове инфлационен напън. Поведението на фирмите е и реакция на тласъците, които основават разнообразни интернационалните организации като Европейски Съюз... Става въпрос са регионализация, в сравнение с за деглобализация ".

В предаването "Събота 150 " анализаторът напомни, че през последните години Европейски Съюз е върнал концепцията за индустриална политика.

"Намираме се на прага на евентуален промишлен подем в Европа, стига държавните управления да знаят по какъв начин да се възползват от тези благоприятни условия ".

Той изрази подозрение, че Европа желае тотално да изтласка Русия.

"Трудно е да се очертаят реалистичните параметри и интензитет на взаимоотношенията... Възстановяване на търговски връзки ще има, само че капиталовите мъчно ще бъдат възобновени. Може занапред да предвидим цялостно разкачване в региона на енергетиката ".

Шопов акцентира, че Западът, Русия и Китай би трябвало да оформят полетата, в които може да се работи дружно:

"Отношенията ще бъдат трайно изменени. По отношение на Китай това са високите технологии, сериозната инфраструктура, телекомуникациите. Там конкуренцията ще господства над съдействието. С Русия - това са въпросите, свързани със сигурността ".

Интервюто с Владимир Шопов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР