Мащабът е толкова голям, че някои вече го наричат истинска

...
Мащабът е толкова голям, че някои вече го наричат истинска
Коментари Харесай

Истинска епидемия: Появи се ново глобално огнище на заболяване, поразяващо очите

Мащабът е толкоз огромен, че някои към този момент го назовават същинска зараза. И наподобява, че разпространяващият се вариант е мощно инфектиран, изключително във влажни условия, написа ScienceAlert.

През септември няколко учебни заведения във Виетнам, Индия и Пакистан бяха принудени краткотрайно да затворят, с цел да се опитат да лимитират разпространяването на вируса. Само за ден индийският щат Пенджаб заяви за 13 000 нови случая на конюнктивит. Само за месец са регистрирани над 86 000 случая. Мохсин Накви, краткотраен основен министър на Пенджаб, сподели, че в някои учебни заведения има пет или шест възпитаници, показващи признаци на заболяване в съвсем всеки клас.

Цифрите в Пакистан са още по-фрапиращи - към 400 хиляди души. Виетнам не изостава доста с 63 000 случая, обявени сред януари и септември, което е с 15% повече от предходната година.

Конюнктивитът може да бъде породен от бактерии или вируси. Вирусният вид, предизвикал това огнище, е изключително инфектиран, защото може да живее на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР