Машинният вот бе отменен незаконно. ВАС реши, че на балотажа

...
Машинният вот бе отменен незаконно. ВАС реши, че на балотажа
Коментари Харесай

Явор Божанков: В неделя трябва да изберем дали искаме да останем европейска държава или да ни управлява Кремъл

Машинният избор бе анулиран нелегално. Върховен административен съд реши, че на балотажа би трябвало да гласуваме с машини. Всички видяхме грозните фрагменти по какъв начин се драскат бюлетини, трансформират се цифри и протоколи. Всичко това се върна с хартиената бюлетина. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 756
Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " - " Явор Божанков, който е и член на Временната комисия за инспекция на сигурността на машинното гласоподаване. 

" Целта на тази комисия е да отстрани напълно машинния избор. Другата цел е хората да се разколебаят и да не излизат да гласоподават. В тази комисия се каниха ютубъри, които са работили за Волен Сидеров, само че не и експертите. Машинният избор няма по какъв начин да бъде манипулиран, тъй като машината в момента е принтер и вади хартиени бюлетини, на които всички виждаме за кого сме дали своят вот. Единственият метод да се подмени машинния глас е, в случай че урната е магическа и като пуснеш гласа си, той да се промени вътре. Няма безусловно никакъв късмет да бъде манипулиран софтуера на машината. Това е обезпечено на 100%. Снимането на хеш кода не е безусловно никакво нарушаване ", безапелационен бе той. 

" Ние ще се борим против това интензивно мероприятие, което бе проведено от политическите партии и ЦИК. Зад локалната коалиция на Ваня Григорова стоят съветските ползи и лоби в лицето на Волен Сидеров, Румен Петков, Георги Първанов - Гоце, русофила Николай Малинов, който е награден с медал с Путин, Кирил Добрев, от през днешния ден Слави Трифонов и Има Такъв Народ. Няма за какво да крием тези обстоятелства. Виждате ли логическата връзка сред това кой желае да отпадне напълно машинното гласоподаване и проруското лоби зад Ваня Григорова ", попита Божанков. 

" Участниците в това интензивно мероприятие би трябвало да получат своите санкции. Вече е поискана оставката на зам.-шефа в ДАНС. В момента се води геополитическа битка за България. Хората, които желаят анулация на машинния избор, постановат проруски претендент за кмет на София и спретват интензивно мероприятия. Връзките са забележими. Изборът пред нас е доста по-голям от това кой ще ръководи даден град. Изборът пред нас е дали ще останем европейска страна или след година ще бъдем ръководени от Кремъл ", приключи Явор Божанков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР