„Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва

...
„Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва
Коментари Харесай

Цветозар Томов: От днес изпращаме машините за вота в чужбина

„ Машините за вота в чужбина са налични, от през днешния ден стартира изпращането им “. Това съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов в утринния блок на БТВ. Той посочи още, че зад граница ще се изпратят 421 машини.

„ Нещата ще са напрегнати до последния миг. Въвеждаме нова технология, това няма по какъв начин да не основава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване “, изясни Томов, който е безапелационен, че всеки ще има задоволително време да гласоподава преди машината да се самоизключи след пет минути и половина.

„ При пробите в ЦИК най-продължително беше времето на човек на близо 100 година – 4 минути и 11 секунди. Това време се оказва задоволително и за най-неориентираните, с цел да дадат вота си “, добави Цветозар Томов.

По думите му на предварителните локални избори в неделя са били употребявани над 180 машини. " Времето на всички места беше еднообразно горещо “, сподели Томов във връзка отхвърли на една от машините в Сърница да работи и посочи, че няма изрично доказателство, че е отказала поради жегата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР