Mашините за гласуване, предвидени за предсрочните парламентарни избори на 2

...
Mашините за гласуване, предвидени за предсрочните парламентарни избори на 2
Коментари Харесай

Можем да подаваме заявление за гласуване по настоящ адрес онлайн

Mашините за гласоподаване, планувани за предварителните парламентарни избори на 2 октомври, са 10 993. На изборите на 11 юли 2021 година са били 10 937. Това съобщи на брифинг през днешния ден представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя изясни, че броят на машините е по предварителни изборни описи и по предварителните данни за гласоподаватели, дали своят вот отвън страната и предстои на смяна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Относно разисквания в общественото пространство въпрос, че мандатите би трябвало да бъдат преизчислени въз основата на преброяването, извършено от Национален статистически институт предходната година, Цветозар Томов, представител на ЦИК, съобщи, че това няма по какъв начин да се случи за тези избори. Причината е, че към момента няма публични резултати от преброяването. Томов съобщи, че преизчислението на мандатите по региони ще бъде направено за последващи избори, когато има и публични данни от преброяването на Национален статистически институт.

За провеждането на изборите отвън страната той уточни, че все още са постъпили 18109 заявки за гласоподаване от наши сънародници.

Матева сподели още, че от 23 август от уеб страницата на ЦИК е налична всеки гласоподавател да ревизира дали попада в подписката на някоя партия или коалиция, и в случай че откри името си, без да се е подписал, че поддържа регистрация на партия или коалиция, може да изпрати тъжба до КЗЛД.

Министерството на електронното ръководство пък разгласява четири електронни услуги за идните избори на 2 октомври 2022 година

Услугите се дават от общинските администрации и могат да бъдат декларирани електронно чрез  на Министерството на електронното ръководство, за улеснение на административния развой.

Четирите услуги, които могат да бъдат декларирани електронно, са:
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР