Машините, предназначени за изборния процес в Пловдив и Варна, са

...
Машините, предназначени за изборния процес в Пловдив и Варна, са
Коментари Харесай

Машините за гласуване в страната се връщат обратно в София

Машините , предопределени за изборния развой в Пловдив и Варна, са върнати в София . От полицията потвърдиха, че рано сутринта под защита те са поели назад към столицата без да бъдат разопаковани. В същото време към този момент тече раздаването на изборните бумаги по места.

Малко след 8:00 часа в събота заран всички машини за гласоподаване от Пловдив са били върнати към София, оповестиха от регионалната администрация, а информацията беше доказана и от ОИК. Проверка открива, че складът, в който нормално се съхраняват устройствата за гласоподаване, е заключен, предава   По график от сутринта се раздават изборните бумаги на секционните изборни комисии.

В късния следобяд ще има постоянно съвещание на ОИК в Пловдив. Според нейния представител Калоян Сухоруков, макар невижданата обстановка, изборният развой на следващия ден няма да бъде усложнен:

" Няма никаква спънка да обсъдим всевъзможни разновидности на решения. Въпросът е какво ние можем да създадем чисто като пълномощия. Колкото до връзките сред ЦИК и " Сиела Норма " са договорни и ние по никакъв метод не можем да се месим в тях в случай, че към днешния ден машините няма да са в съответните учебни заведения, ми се коства малко несериозно да взимаме решение, с което да оказваме на известно кой да донесе едни машини. На този стадий нещата са решени. "

Машините в Бургас дойдоха към час след решението на ЦИК, че с тях няма да се гласоподава, оповестиха от полицията. Те са останали цяла нощ в камионите, не са били разтоварвани, а полицията ги е охранявала през цялата нощ. В Бургас бяха изпратени най-вече машини за гласоподаване – общо 586, защото това е най-голямата област в страната. Около 10:00 часа сутринта те са отпътували към София.

От Министерство на вътрешните работи във Варна обявиха, че машините са тръгнали за София тази заран, не са били разтоварвани или разопаковани. От ОИК в морския град споделиха, че не знаят къде са машините.

В Благоевград пък машини въобще не са дошли. Там към този момент стартира раздаването на изборните бумаги. Членовете на секционните изборни комисии получават материалите и се насочват към своите секции по места. Целият развой минава обикновено. Общинските изборни комисии в Благоевградска област ще се съобразят с решението на ЦИК от през вчерашния ден, и гласуването ще се прави единствено с хартиени бюлетини. Само с хартиена бюлетина ще се гласоподава и в Кюстендил и Дупница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР