Машинистите на пътнически и товарни влакове в Германия започват от

...
Машинистите на пътнически и товарни влакове в Германия започват от
Коментари Харесай

Стачка на машинистите парализира железопътния транспорт в Германия

Машинистите на пътнически и товарни влакове в Германия стартират от на следващия ден федерална стачка, която ще завърши в петък вечерта. Стачката бе оповестена по-рано от профсъюза GDL, предава ТАСС. 

Ръководителят на GDL Клаус Веселски назова условията на железопътните служащи към концерна Deutsche Bahn. Те желаят нарастване на заплатата с 1,4% тази година и еднократен бонус за 2021 година по отношение на пандемията в размер на 600 евро.

" Това е първият ни сигнал, че работодателят би трябвало да разбере, че сме съществени ", сподели той. Според него идната седмица синдикатът ще реши дали да организира нов кръг стачки. 

Концернът дефинира тези ограничения като " ескалация в несъответствуващия миг ". Първо, стачката съответствува с летните ваканции, когато доста поданици пътуват със фамилии в Германия - в този момент учебното заведение е почнало единствено в пет района от 16. Второ, Deutsche Bahn продължава да се бори с финансовите последствия от две блокировки заради ковид.

" Тази стачка е изцяло несъответствуваща ", споделя Мартин Зайлер, представител на отдела " Личен състав ". 

Концернът даде обещание да разменя гратис билети на всички, наранени от стачката. Междувременно стачката сковава железопътните връзки в Германия. Deutsche Bahn анулира 75% от влаковете на дълги дистанции за идващите 48 часа и се пробва да трансферира пасажери с рейсове по някои направления. 

Стачката засегна и работата на публичния превоз - концернът да вземем за пример има мрежа от градски влакове с десетки гари в Берлин. Сега по тези клонове, като се изключи няколко сегмента, нищо не работи. 

Според наблюденията на кореспондента на ТАСС обстановката на централната гара в Берлин е много спокойна. Изглежда, че доста малко хора бяха сюрпризирани от новината - хората или минаха към други типове превоз, или се отхвърлиха да пътуват изцяло. Тези, които в действителност дойдоха на гарата, се редят на опашките до осведомителните гишета, пробвайки се да обменят билети или да измислят по какъв начин да продължат. Работниците на гарата се разхождат по линиите и оферират на жителите вода и топли питиета. Таблото демонстрира идването и заминаването единствено на няколко крайградски влака. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР