Машинистът на бързия влак № 8641 от София за Стара

...
Машинистът на бързия влак № 8641 от София за Стара
Коментари Харесай

Нов обстрел с камъни по влак - машинистът е ранен

Машинистът на бързия трен № 8641 от София за Стара Загора беше ранен след следващия случай на хвърлени камъни по движещата се комбинация, оповестиха от БДЖ.

 Машинисти пострадаха, откакто варварин счупи челното стъкло на движещ се трен Виж още

Сигналът за случая, който е станал при прекосяване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив, е подаден през вчерашния ден малко преди 19 ч.

Неизвестни са обстрелвали с камъни влака, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Извършителите се търсят.

БДЖ за следващ път сигнализира, че сходни прояви могат да доведат до съществени последици, застрашаващи живота и здравето на личния състав и пасажерите от влака.

 Снимка: БДЖ

Дружеството осъжда остро всяко сходно застрашаващо човешки животи посягане и се надява против причинителите им да бъде упражнена цялата суровост на закона.

От началото на годината досега са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, в резултат на които към този момент има трима потърпевши чиновници от локомотивния личен състав. В сектора сред гарите Тодор Каблешков и Пловдив записаните случаи към този момент са 4.

" Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек. Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве! ", допълват от националния жп транспортьор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР