Машини за гласуване има. Създадени са, съобразени са с всички

...
Машини за гласуване има. Създадени са, съобразени са с всички
Коментари Харесай

Създател на машина за гласуване: Само така ще се сложи край на купения вот

Машини за гласоподаване има. Създадени са, съобразени са с всички условия на закона и ЦИК. Твърденията на Данаил Кирилов, че нямало налични благоприятни условия са обидни и погрешни. Нужни са не повече от 60 дни с цел да се осъществя основаването на машини за всички секции в страната, само че социална поръчка няма.
Това съобщи в предаването " Лице в лице " инж. Ангел Чобанов, основател на машина за гласоподаване.

Няма да има нито една невалидна бюлетина, тъй като е невероятно един и същи човек да гласоподава два пъти. Машините значат и завършек на купения избор, тъй като с тях ще е невероятно да се снима с телефон вота, което се употребява за самобитна " квитанция " по какъв начин е дал своя вот някой, изясни инженерът.

Необходими са към 30 секунди с цел да се ориентира човек, да означи вота и преференцията си, който показва по какъв начин тъкмо действа техниката.

Инж. Чобанов прикани да бъдат подкрепени основателите на машини за гласоподаване, тъй като по думите му те са едни дребни давидовци и би трябвало да победят Голиат, а това са всички, които са срещу машинното гласоподаване.

При изследване, което е направено преди два месеца излиза наяве, че цената на една машина е била към 2 500 евро. Високата цена е най-много поради скъпия монитора, тъй като е с екран, който реагира на допиране. Вече е допустимо цената да е по-ниска - към 1 900 евро. Според инж.Чобанов изцяло е допустимо и влизане в параметрите избрани от страната за вероятно въвеждане на машинно гласоподаване, които са 50 милиона евро.

Следващият ход на противництите на този метид е да кажат, че би трябвало да имаме опит в машинното гласоподаване и по този начин да не одобрят препоръчаната техника, която е съобразена с всички условия на закона и на ЦИК.

" Всички които са за машинното гласоподаване би трябвало да покажем, че можем да се оправим с Голиат. ", сподели най-после инж. Чобанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР