Машината за еспресо е деликатен уред, тъй като се състои

...
Машината за еспресо е деликатен уред, тъй като се състои
Коментари Харесай

Почистете лесно всеки вид кафемашина с тези полезни съвети

Машината за еспресо е внимателен апарат, защото се състои от доста съставни елементи, които елементарно се задръстват при нередовна поддръжка и разчистване.

• Съветваме ви след безусловно всяка приложимост да почиствате с топла вода ръкохватката, в която се слага смляното кафе.

• Добре е един път на ден да пускате машината с няколко капки препарат за кафемашини, подложен в кошничката, в която слагате кафе – с него ще постигнете най-хубави резултати.

• Задължително регулярно накисвайте контейнера за вода с препарат за съдове и сменяйте водата постоянно.

• Не забравяйте и за накрайника за пара – забърсвайте го след всяка приложимост с влажна забрадка и понякога го включвайте в чаша вода с малко сапун до кипване на водата.

Почистете елементарно всеки тип кафемашина
с тези потребни препоръки

Знаете ли, че единствено в Европа биват изпивани към 725 милиона чаши кафе всеки ден? Определено доста от нас обичат да стартират деня си с доза от ароматната енергизираща напитка. И евентуално всички нееднократно сме се сблъсквали със усложнения по почистването и поддръжката на кафемашината, а това е ключът освен към дълготрайната й приложимост, само че и към приготвянето на качествени питиета с компактен усет и мирис. Позволете ни да ви представим няколко потребни съвета, които ще създадат почистването бързо и елементарно.

Почистване на шварц кафемашина

Макар и надалеч по-лесен за поддръжка от машината за еспресо, уредът за шварц кафе също има потребност от особено внимание.

• Първата стъпка е належащо да изпълнявате най-малко един път на всеки 2-3 дни. Напълнете каната със примес от вода и оцет (в съответствие 3:1) и включете машината.
• След осъществяване на половин цикъл я изключете и оставете да престои към 30-60 минути, а по-късно довършете цикъла.
• Накрая изсипете оцетната примес и изплакнете с топла вода.
• Филтърът можете елементарно да почиствате под течаща вода благодарение на сапунисана гъба.
• Не забравяйте да попивате постоянно всевъзможни течности под каната и да забърсвате самия апарат с влажна забрадка.

Полезни препоръки за кафемашините с капсули

Почистването на кафемашините, работещи с капсули, е детска игра, тъй като главните мръсотии и отпадъчни материали остават в самата капсула. Това, което обаче въпреки всичко би трябвало да правите регулярно, е да почиствате с топла вода и гъба всички разглобяеми елементи. Ще ви бъде належащо да се снабдите и с препарат за унищожаване на котлен камък. Него би трябвало да можете елементарно да намерите онлайн или просто попитайте в магазина, от който се снабдявате с капсули.

От какви грижи има потребност положителната остаряла кубинска кафеварка?

Дори след възникването на всички високотехнологични уреди, не малко хора избират обичайни способи за подготвяне на кафе, като варене в кубинка или потребление на френска преса, за която ще научите повече в идващия абзац. Но дано в този момент обърнем внимание на кубинката.

• За елементарно разчистване смесете 1 с.л. сода за самун с 2 с.л. вода до приемане на паста.
• Потопете меката страна на гъба за съдове в пастата и усърдно минете вътрешността на всеки от съставените елементи на кафеварката.
• За унищожаване на котлен камък напълнете долната железна част с вода, смесена с 2 с.л. оцет и сварете сместа на ниска степен на котлона.

Съвети за френска преса за кафе

Френската преса също е лесна за разчистване, само че нейните съставни елементи са деликатни, по тази причина би трябвало да бъдете деликатни.

• Извадете всички елементи и ги накиснете в топла сапунена вода, а главната кана почистете с гъба и препарат за съдове.
• Не използвайте телена гъба, с цел да избегнете надраскване на стъклената повърхнина.
• Изплакнете с вода каната и накиснатите елементи и оставете всичко да изсъхне.

Дано препоръките ни са ви били потребни!

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР