Машината Hellion Stone се задвижва на високи обороти за две

...
Машината Hellion Stone се задвижва на високи обороти за две
Коментари Харесай

Рок банди забиват в София и Пловдив

Машината Hellion Stone се задвижва на високи обороти за две участия в компанията на Jasmine Whale и Soundprophet на 21-и и 22-и април. Projector Plus, клуб Mixtape 5 и бар Download показват три топ български рок банди в две следващи вечери в София и Пловдив. Цветът на родния алтърнатив Hellion Stone, Jasmine Whale и Soundprophet се сплотява за два пролетни клубни концерта, оповестиха уредниците.

Софийската тайфа в тежкия набор – Hellion Stone, е свързващото звено на 21-и и 22-и април на задаващото се мощно априлско трио. Със засилка още от 2017 година и два издадени албума ( “Hellion Stone " и “Scapegoat " ) зад тила си, Hellion Stone към този момент са потвърдили професионализъм в студиото. Истинската мощ на групата, обаче, е на сцената, а избухливата примес от различен рок и груув метъл е тествана неведнъж на клубните и фестивалните им участия онлайн.

На 21-и и 22-и април Hellion Stone още веднъж ще доставят наелектризиращи рифове на нуждаещите се, а почитателите на положителните мелодии и качествените вокали също няма да останат разочаровани. Високооктановият тон на Иво Попов (вокали), Стефан Стефанов (китара), Иван Стоянов (китара), Атанас Пангев (бас) и Мануел Малешков (барабани) остава в главите на слушателите дълго откакто музиката е свършила. А двойната априлска изява на бандата онлайн ще бъде първа за тях след концерта им с Godsmack през предходната година.

Jasmine Whale е групата, която ще забие на 21-и април с Hellion Stone в клуб Mixtape 5 и тази композиция е повече от обещаваща. В Jasmine Whale са се събрали някои от най-опитните музиканти на актуалната различна българска сцена – Ненко Милев (китара и вокали), Борислав Струкански (бас), Милен Иванчев (барабани) и Димитър Василев-Нуфри (китара и вокали). Самият план датира още от 2012 година, а три години по-късно е завършено ядрото на групата, което излъчва албумите " Розалия " и " Ghosts Have Shadows ". В стила на Jasmine Whale е тя да бъде предизвикателна в рокендрол традицията, текстовете им – от време на време имат хапливия и комичен привкус в духа на пънк рок, а силата на Нуфри и компания е задоволителна да зареди батерията на всеки рок почитател за седмици напред.

Вторият концерт на Hellion Stone ще се състои в клуб Download в Пловдив и ще включва специфичното присъединяване на Soundprophet. На 22-и април Пенко Скумов (вокали), Митко Пешев (китара), Георги Михайлов (бас) и Николай Иванов (барабани) ще отведат публиката на едно запаметяващо се странствуване, подпечатано с марката Soundprophet. Групата стартира с отчетливи гръндж въздействия през 2010 година и в следствие издаде два албума ( “More Than Any Spoken Words " и “Revelation " ), само че в актуалното десетилетие Soundprophet плават напълно в личен океан от ентусиазъм. 

Забележителен представител на българския различен рок, тази банда има на своя страна отлични инструментали и текстове, които изследват мястото на личността в света. Soundprophet значи премеждие из сенчестите задни улици на човешката природа и групата няма да пропусне опцията да разведе почитателите там за един следващ път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР