Машина на времето пренася Старозагорската опера на сцената на Софиийската

...
Машина на времето пренася Старозагорската опера на сцената на Софиийската
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Машина на времето за малките зрители

" Машина на времето " придвижва Старозагорската опера на сцената на Софиийската опера. С мюзикъла за деца на следващия ден стартира тридневното посещение на софийска сцена. Шест динамични картини ще ни върнат обратно във времето. Пътешествието стартира от каменната ера, минава през Древен Египет, Средновековието, Барока - чак до 2035 година Преди началото на представлението дребните фенове ще получат книжка-пътеводител. В идващите дни балетните спектакли " Нестинарка ", " Делвата " и " Фантастичното дюкянче " ще зарадват и порасналите фенове.

Тази вечер Смолян е хазаин на концерта от програмата " Фолклорна танцова гледка ". Шестото издание на самодейността на фондация " Българско танцово изкуство " показва 16 концерта в 15 града, изпълнени от 60 ансамбъла.

В сряда в Попово стартира фестивалът за операторско майсторство " Златното око ", в памет на Димо Коларов. За първи път в спортната стратегия ще вземат участие и задгранични филми. Фотоизложба, срещи с артисти и полемики ви чакат на фестивалната територия.

Новите форми на изкуството ще търсят от петък участници и посетители на осмото издание на ACT фестивал за свободен спектакъл. Какъв е пулсът на света през днешния ден? Каква е честотата му? Измерим ли е този темп въобще? Къде стоим в тази паяжина от постове. Осем български представления от последната година и четири спектакъла от Германия, Франция, Израел и немско-балканска копродукция ще отворят страницата на модерно, будно, самоуверено изпълнителско изкуство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР