Масата на произведеното от човека, като сгради, пътища и машини,

...
Масата на произведеното от човека, като сгради, пътища и машини,
Коментари Харесай

Учени: Произведеното от човека е на път да надхвърли живата маса на Земята

Масата на създаденото от индивида, като здания, пътища и машини, за първи път в историята ще надвиши биомасата на Земята, заяви ДПА.

Учени от института "Вайцман " в Израел настояват, че човечеството и Земята са на границата на повратна точка през 2020 година, тъй като масата на всички материали, създадени от индивида, са се изравнили с масата на флората и фауната - дървета, растения, животни, бактерии, фунги.

Израелските експерти плануват създадената от индивида маса да е два пъти повече от биомасата до 2040 година Дотогава бетоновата, стоманената и пластмасова "джунгла ", основана от хората, ще тежи минимум два тератона, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Разбира се, невероятно е да бъде претеглена всичката маса на Земята. Това значи, че показаните цифри са оптимална оценка с отклоняване от плюс или минус шест години " - сподели ръководителят на екипа проф. Рон Мило.

Изследването, резултатите от което са оповестени в сп. "Нейчър ", е първото, сравнило създадената от индивида маса с биомасата.

Резултатите "показват какъв брой доста световният ни отпечатък е надхвърлил "размера на обувките ни ".

"Надяваме се, че откакто имаме тези шокиращи данни пред очите си, ще можем да поемем отговорност като тип " - добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР