Масаши Ямамото призна, че проваленото партньорство с Макларън било най-големият

...
Масаши Ямамото призна, че проваленото партньорство с Макларън било най-големият
Коментари Харесай

Провалът с Макларън бил най-големият урок за Хонда

Масаши Ямамото призна, че проваленото партньорство с Макларън било най-големият урок за Хонда, откогато японската компания се завърна във Формула 1. В Монако задвижваният от Хонда Ред Бул на Макс Верстапен се надпреварваше с спечелилия от Мерцедес Люис Хамилтън. Холандецът не приключи на подиума поради наказване, само че все пак Ямамото акцентира, че това е една значима " дребна победа ".

" Научихме, че най-важното нещо е да честваме дребните победи като стъпки напред " сподели японецът през Спийд Уик. " Трябва да се фокусираме върху победа, това е най-голямата ни цел ". Най-сериозно, обаче, са се поучили от грешките с Макларън. " Ние не бяхме подготвени за най-големия урок. Ако можехме да стартираме изначало, несъмнено щяхме да сме по-добре готови да реализираме триумфи по-бързо ".

Хонда и Макларън се разделиха в края на 2017, а през 2018 японската компания започва работа с Торо Росо и стартира бързо да отбелязва напредък. През 2019 Хонда към този момент работи с основния тим на енергийната напитка – Ред Бул Рейсинг. " Това, което преживяхме с Макларън, бяха скъпи уроци, и ние научихме в действителност доста. Така стигнахме до позицията, в която сме сега ".

" Ще бъде мъчно, само че в случай че продължаваме по същия път, един ден ще бъдем в положение да се борим с тях. В моторния спорт всичко опира до победи и загуби, въпреки че съотношението е евентуално 50 на 50 напрежение против развлечение. Ф1 е най-хубавата сцена за това предизвикателство ".

McLaren failure was 'biggest lesson' - Yamamoto. https://t.co/VPgL71bjr1 pic.twitter.com/gqARP0tOT2
— AutoRacing1.com (@AutoRacing1) May 28, 2019
Снимка: Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР