Мартон Фучович е един от най-постоянните и корави съперници в

...
Мартон Фучович е един от най-постоянните и корави съперници в
Коментари Харесай

Денят на големите завръщания: Фучович надви финалиста в Рио и грабна първа титла от 6 години!

Мартон Фучович е един от най-постоянните и корави противници в ATP Тура, като не е напускал международния топ 100, откогато влезе там през 2017-та година. Унгарецът е достигал до втората седмица на 3 от 4-те съревнования в Големия шлем и може да се похвали с победи над играчи от ранга на Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Тейлър Фриц и нашия Григор Димитров, единствено че по този начин и не съумяваше да завоюва втора ATP купа, откогато сграбчи купата в Женева през 2018-та година.

Тази 6-годишна суша обаче завърши през днешния ден, откакто някогашният номер 31 не остави никакви шансове на клей експерта Мариано Навоне и завоюва трофея от ATP 250 надпреварата на червени кортове в Букурещ, което се завърна в календара за пръв път от 2016-та година - 6:4 7:5. По този метод Фучович ще се приближи оптимално до завръщане в топ 50 и към този момент няма да му се постанова да минава през квалификациите на огромните шампионати, до момента в който Навоне ще запише рекордно класиране в своята кариера и от на следващия ден ще е под номер 41 в ранглистата на ATP.

Финалната среща започва по желан метод за унгареца, който се откъсна напред с 4:0 и привидно откриващата част просто се доиграваше, единствено че финалистът от Рио беше на напълно друго мнение и възвърна паритета в резултата при 4:4. Навоне даже имаше късмет на собствен ред да поведе с пробив в деветия гейм, само че не се възползва от скрития си сетбол, а по-късно не съумя да отрази действителен подобен против себе си и международният номер 82 се приближи оптимално до купата в румънската столица.

Вторият сет стартира надалеч по-положително за южноамериканеца и се затвърждаваше усещането, че той господства играта още от петия гейм на мача насам. Петият подложен беше като стена в разиграванията от дъното на корта и взе брейк задатък, който поддържаше с лекост до 4:2 в своя изгода. Тогава Фучович заигра най-хубавия си тенис от началото на срещата и използваше всяка една опция да изостри темпото на игра с мощния си форхенд. Ударите на Навоне пък от ден на ден омекваха и това разреши на ветерана да завоюва 5 от 6 идващите гейма, с което си сътвори един от най-хубавите мигове в своята дългогодишна тенис кариера.

A first title in 6 years
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР