Мартина Навратилова без никакво съмнение е една от най-големите фигури

...
Мартина Навратилова без никакво съмнение е една от най-големите фигури
Коментари Харесай

Най-титулуваната тенисистка за всички времена бе диагностицирана с два вида рак

Мартина Навратилова без никакво подозрение е една от най-големите фигури в историята на тениса и мнозина нейни достижения евентуално в никакъв случай няма да бъдат усъвършенствани. Тенисистката с американски паспорт държи челните места по най-вече завоюва титли въобще, както на сингъл, по този начин и на двойки - надлежно 167 и 177. Бившата номер едно също така може да се похвали с общо 59 завоювани трофеи от Големия шлем, като само Маргарет Корт е по-напред от нея в това направление, имайки 64 на своята сметка (включително двойки и смесени двойки).

66-годишната жена обаче надалеч не е известна единствено с постигнатото на корта, защото цялостен живот е обществено дейна и се занимава с разнообразни дела в поддръжка на животните, децата в неравностйно състояние и гей общността. Освен това Мартина е политически дейна и е постоянен донор на Демокритнчата партия в Съединени американски щати, а през последните години е най-добре позната на тенис почитателите с анализаторката си роля в Tennis Channel.

За страдание, то тази извънредно вдъхновяваща жена ще би трябвало за прочут интервал от време да понамали своите задължения в всекидневието си и да покаже още веднъж своя шампионски борбен дух, с цел да пречупи подлите заболявания, с които беше диагностирцирана, а точно рак на гърлото и рак на гърдата.

Навратилова е забелязала повишен лимфен възел на врата си и незабавно си е направила изледвания, посредством които се откриват въпросните ужасяващи вести, само че позитивното в тази ситуация е, че лекарите са разкрили и двете болести още в първия им етап и към този момент прогнозите свързани със здраветно на етническата чехкиня са оптимистични.

Припомняме ви, че 7-кратната шампионка на Уимбълдън към този момент един път пребори рака на гърдата преди 13 години и в този момент наподобява оптимистично настроена да излезе победител в борбата с най-неприятния вероятен съперник, съдейки по думите ѝ:

" Това е сериозен двоен удар, само че всичко е поправимо. Надявам се на добър излаз. Ще бъде тежко за известно време, само че ще се боря с всички сили " - дава обещание Навратилова.

Martina Navratilova, the greatest player in Wimbledon history, has been diagnosed with throat and breast cancer. Both are in the early stages & described as " still fixable ". She will not travel to the Australian Open and vows to " fight with all I have got "
— Stuart Fraser (@stu_fraser)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР