Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) са лидерите

...
Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) са лидерите
Коментари Харесай

Сурилов и Здравков повеждат на рали “България”

Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) са водачите след първия ден на 52-рото издание на рали „ България “. Дуото на АСК “МС Моторспорт ” доближи до финала с задатък от 23,7 секунди пред Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia R5 Rally2 evo). На трето място приключиха Симоне Темпестини / Серджу Иту (Porsche 997 RGT).

Битката сред Пламен Стайков (Skoda Fabia R5), с навигатор Рафи Кадир, и Мартин Сурилов продължи и през следобедните минавания. Двамата още веднъж си размениха по една етапна победа, само че макар напъните си, Стайков не съумя да детронира Сурилов от върха на класирането.

В последния специфичен стадий за деня, СЕ7 Шемшево 2, Стайков и Кадир получиха щета в скоростната кутия на своя автомобил и за жалост изгубиха всевъзможни шансове за победа в рали „ България “.

“Имахме проблеми с превключването на скоростите още при първите два следобедни стадия. В последната права колата стартира сама да се изключва от скорост и взехме решение да спрем. Не знаем какъв е казусът. Може да е машинален или електрически ”, разяснява Пламен Стайков.

“Наистина доста скърбя за Пламен – разяснява водача Мартин Сурилов. – Битката ни беше доста забавна. Мисля, че това не е методът, по който би трябвало да се реши надпреварата. Да, знам че това е част от спорта, само че скърбя за това което им се случи. До преди този момент всичко се развиваше, както чакахме. Знаехме, че тук-там ще сме по-бавни и се опитвахме да намаляме разликите. За на следващия ден ще преосмислим тактиката си, тъй като не желаеме да печелим надпреварата непременно. По-скоро нашата цел е да спечелим шампионата. ”

Отпадането на Стайков / Кадир отвори опция за Мирослав Ангелов / Георги Гаджев да се изкачат напред в класирането. Екипажът на АСК „ Престиж “ към този момент заема второ място и съумя да запише и първата си етапна победа в надпреварата. Симоне Темпестини, който към този момент има действителна опция да запише първият си подиум в България, доближи до края на деня без проблеми.

Антон Титов / Александър Спиров (Skoda Fabia R5) не нападнаха на румънските си противници, които са в близост пред тях, и останаха на четвъртото място.

Най-бързият екипаж през днешния ден измежду колите с предно задвижване бе този на Никола Мишев / Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4). Те съумяха да изградят задатък от 30,7 секунди към края на деня пред Денис Станчовски / Недялко Сивов (Peugeot 208 R2).

Последният ден от 52-рото рали “България ” е с дължина от 54,69 спортни километра разграничени на шест специфични стадия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР