Мартин Стоев, който е сред 5-те имена, селектирани от БФВ

...
Мартин Стоев, който е сред 5-те имена, селектирани от БФВ
Коментари Харесай

Мартин Стоев: В тази конкуренция мъжете нямат шанс за Париж 2024

Мартин Стоев, който е измежду 5-те имена, селектирани от БФВ за договаряния за селекционер на мъжете, съобщи на конференция през днешния ден в Пресклуб „ България “, че „ лъвовете “ нямат късмет за класиране на Олимпиадата в Париж 2024.
 Мартин Стоев: Бих поел мъжете, само че единствено в дълготраен проект и с визия за Лос Анджелис 2028 Мартин Стоев: Бих поел мъжете, само че единствено в дълготраен проект и с визия за Лос Анджелис 2028
" За всеки българин е чест и достолепие да води мъжкия народен тим на страната си, за мен също. Смятам, че преди време тогавашният президент Данчо Лазаров позволи мъжете да тръгнат надолу. Може би и по тази причина бе заменен. Но в този момент мъжкият отбор е още по-слаб “, разяснява Стоев.
 Стоев за възможното си завръщане като селекционер на националния тим: Никой нищо не ми е предложил Стоев за възможното си завръщане като селекционер на националния тим: Никой нищо не ми е предложил
" Не е колегиално да се разяснява работата на други треньори. Знам единствено едно - един играч над 30 години, колкото месеца почива, толкоз месеца са му нужни с цел да влезе във форма. Този сезон имаше състезатели, които почиваха преди Световното и след това нямаше по какъв начин да влязат във форма за оставащото време за подготовка. Според мен в националния отбор на България няма място за отмора. Ние сме обратно в международната ранглистата и с цел да имаме късмет за Лос Анджелис, би трябвало да успеем да вземем по-предни позици. За задачата би трябвало да се печелят точки, а това изисква да участваш с най-хубавото с което разполагаш на всички интернационалните конгреси “, продължи треньорът.
 Мартин Стоев: Доволен съм от федерация, само че има доста неща, които би трябвало да се трансформират Мартин Стоев: Доволен съм от федерация, само че има доста неща, които би трябвало да се трансформират
" В момента, в тази жестока конкуренция, тимът ни няма да се класира за Париж 2024. Естествено, длъжни сме да създадем опит, само че би трябвало да отидем с най-хубавото, с което разполагаме. Ще е доста мъчно, съвсем невероятно. Не побеждаваме никого в последните години, а имаме искания да вървим в Париж “, обясни Стоев.

" Аз не мога да излъжа и да кажа, че ще класирам мъжкия тим за Париж 2024. Мога да го направя за Лос Анджелис 2028. Тогава ще се сменят поколенията. Ще се построи тима отначало. Там е действително, тук в този момент не е “, приключи Мартин Стоев.

Снимки: startphoto.bg

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР