Мартин Сотиров няма да играе в Академик Пловдив през новия

...
Мартин Сотиров няма да играе в Академик Пловдив през новия
Коментари Харесай

Мартин Сотиров напуска Академик, баражът с Ираклис в София

Мартин Сотиров няма да играе в Академик Пловдив през новия сезон. Талантливият баскетболист от покрайнините ни в Сърбия и с български паспорт дойде при започване на седмицата, с цел да договаря за изискванията си с шефовете на Академик. Разговорът не потръгна и Мартин си потегли с концепцията да си търси нов клуб.

Сотиров дойде в Пловдив през лятото на 2018 година от сръбския Константин Ниш. Роден е на 7 ноември 1999 година в Ниш, висок е 200 см и тежи 81 кг. Играл е за националния тим на България на Европейското състезание за младежи до 20 години през 2018 година в София.

Важно конкретизиране е, че Академик Пловдив ще би трябвало да получи финансова отплата от новия клуб на играча.

Междувременно стана ясно, че София ще одобри един от четирите квалификационни балона в шампионата за ФИБА Къп, оповестиха във вторник от Европейската баскетболна централа.

В минитурнира в столицата ще взе участие тимът на Академик Пловдив, който ще играе в полуфиналите с гръцкия Ираклис Солун. Победителят от този мач ще играе във финала с спечелилия от двойката сред полския Трефл Сопот и украинския БК Днипро. Спечелилият този квалификационен шампионат ще получи правото да играе в група " Е " на Купата на ФИБА Европа.

Останалите три квалификационни шампионата ще се проведат в холандския град Грьонинген, съветския Красноярск и естонския Парну.

Състезанието в София ще се организира от 29 септември до 1 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР