Мартин Солер е основал компанията през 80-те години на миналия

...
Мартин Солер е основал компанията през 80-те години на миналия
Коментари Харесай

Най-голямата рекламна група WPP приключи най-слабата си година от 2009 г.

Мартин Солер е основал компанията през 80-те години на предишния век и сега е най-големият самостоятелен акционер с дял от към 1.4%.

Още по тематиката
Агенциите от Publicis One няма да вземат участие в рекламни фестивали за една година

Решението е взето на световно равнище и слага въпроса за успеваемостта на рекламните събития и награди
19 ное 2017
Ангелос Парасхакис: Доброто креативно осъществяване е най-мощният мотор на бизнеса

Изпълнителният шеф на DDB Sofia пред " Капитал "
3 ное 2017
Какво четат шефовете на най-големите рекламни групи

Директорите на някои от най-големите информационни групи в България - Александър Дурчев, Екатерина Тупарева, Мария Грашнова и Николай Неделчев - показват книгите с значими съгласно тях уроци за рекламния бизнес
15 сеп 2017 Най-голямата рекламна организация WPP е изпратила най-слабата си година от 2009 година и чака по-слаби доходи през тази. Това докара до най-големия спад на акциите й от края на предишния век, оповестява Bloomberg. Приходите й през предходната година са се намалили с 0.9% до 15.2 милиарда паунда, което е най-лошото показване от 2009 година, когато спадът е бил 8.1% поради световната рецесия, написа Guardian.

По-слаби упования

Изпълнителният шеф Мартин Сорел разгласи, че компанията чака по-ниски доходи, и планува, че тази година WPP компанията няма да регистрира растеж. По този метод той отново напомни на вложителите, че рекламната промишленост се сблъсква с най-големите си проблеми от десетилетия, отбелязва Bloomberg.

След оповестяването на резултатите и упованията акциите на английската група регистрираха най-голямото си намаляване от 1999 година, като книжата поевтиняха с 14% в четвъртък, само че в петък отчасти компенсираха спада.

Според новите прогнози дълготрайните доходи ще набъбнат с сред 5 и 10%, до момента в който предходните бяха за до 15%. От WPP признават, че годината е започналa " постепенно ", като е траяла наклонността от 2017 година, когато маржовете и продажбите останаха без смяна.

" Това е мощно увещание за огромните провокации, пред които е изправена WPP ", декларира Алекс Дегрот, медиен анализатор в Cenkos Securities.

Мартин Сорел отбелязва, че 2017 година " не беше хубава година " за компанията, само че отхвърли, че рекламните й организации да са били изключвани от покупко-продажби сред рекламодатели и Гугъл и Фейсбук, въпреки че двете американски компании ползват сходни практики.

Сорел, който е един от най-добре платените мениджъри във Англия с годишни доходи от 48 млн. паунда през 2016 година, изясни, че WPP е изхарчила към 4.4 милиарда паунда на своите клиенти за реклама и маркетинг в Гугъл през предходната година. Това е най-големият разход на компанията за 2017 година и покачването е с 10%. Фейсбук е получила от английската компания 1.5 милиарда паунда, като средствата са нарастнали с 30%, написа Guardian.

Компанията готви преструктуриране

Драстичният спад на акциите задълбочава неприятното показване на групата, която през предходната година намали пазарната си капитализация с една трета. От WPP обявиха, че ще се оправят с провокациите с преструктуриране, по този начин също ще се опитат да привлекат нови гении и да подобрят обслужването на клиентите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР