Мартин Проданов подобри 40-годишен национален рекорд в леката атлетика. Той

...
Мартин Проданов подобри 40-годишен национален рекорд в леката атлетика. Той
Коментари Харесай

Мартин Проданов е най-добрият българин на 1500 м в леката атлетика

Мартин Проданов усъвършенства 40-годишен народен връх в леката атлетика. Той прати в историята достижението на Евгени Игнатов на 1500 м. 22-годишният играч записа време от 3:39.34 мин.

Дядо му Милчо Проданов и татко му Светлин са някогашни състезатели. Неговата майка Екатерина Дафовска е единствената олимпийска шампионка на България в зимните спортове.

" Почнах да тичам преди към пет години на гребната база в Пловдив. Записах се да упражнявам при Йорданка Ризанова ", споделя той.

В университета в Колумбия, щата Мисури, той учи здравни науки и рехабилитация.

" Чувствах се доста добре, когато бягах. Ще забележим какъв брой още надолу мога да тичам ", добавя той.

Мартин Проданов усъвършенства достижението на Евгени Игнатов.

" Много се веселя, че при конкуренцията в Съединени американски щати, той съумя да резервира мотивацията си и усъвършенства достижението си. В негово лице виждам доста мъдро и надарено момче, което преследва задачите си. Пожелавам му време от 3:35 мин. Това ще му разреши да влезе в европейския хайлайф ", разяснява Евгени Игнатов.

Мартин Проданов не се поддава към славата.

" Много почитам Евгени. Като се виждаме, постоянно ме поздравява. Пожелавам му всико най-хубаво като треньор. Бяганията му на 5000 и 10000 м са доста по-добри. Там ще ми отнеме време с цел да ги подобря. Искам да тичам бързо и да видя до каква степен ще стиха. Резултатите ще дойдат ", добави националът на България.

Автор: Илия Илиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР