Мартин Петров и личната му банкерка ще бъдат разпитани по

...
Мартин Петров и личната му банкерка ще бъдат разпитани по
Коментари Харесай

Икономическа полиция започна разследване за източените милиони на Мартин Петров

Мартин Петров и персоналната му банкерка ще бъдат разпитани по случая, безапелационен е основен комисар Христо Терзийски, това съобщи той пред “Блиц”.

„ Имаме формирана кореспонденция, която ще се работи от чиновниците на отдел „ Икономическа полиция “ в Групово дело „ Национална полиция “.

Дадени са доста на брой, подробни и съответни инструкции от прокурор от Софийска градска прокуратура. Този случай е на произвеждане и ще бъде разследван от сътрудниците от оперативните служби. Това мога да кажа по този случай. “

Това съобщи основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “.

Колегите от “Блиц” потърсиха мнението му във връзка изказванията на футболната ни звезда от близкото минало Мартин Петров, че е " изгорен " с 3,8 млн. лева, откакто в продължение на години са били източвани банковите му сметки в " УниКредит Булбанк ".

Футболистът открил измамата на 18 август тази година при посещаване в клон на банката. Тогава схванал, че трудовият контракт на назначения му от трезора персонален банкер Ирина Атова е преустановен още преди 10 месеца. В този интервал обаче уволнената служителка продължавала да дава на Петров информация за неговите сметки, депозити и интервенции.

Шокът за някогашния национал пристигнал малко по-късно, когато изискал публични информации за придвижването на парите му.

Оказало се, че в интервала 2007 – 2017 година без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки. Сред тях даже изтегляне на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и разкриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

„ По този проблем са дадени извънредно детайлни и съответни инструкции от прокурор от СГП и ние сме длъжни в периода, който той ни е определил да бъдат изпълнени.

В тези дейности включвам и това, което казвате и Вие – разпитите на тези две лица, които визирате са извънредно значими за решаването на този проблем “, акцентира основен комисар Терзийски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР